weby pro nejsevernější čechy

Dobrovolní hasiči ze Starého Města dostali nové auto

Jednotka sboru dobrovolných hasičů (JSDH) v Děčíně na Starém Městě získala nový výjezdový automobil pro osm osob. Jeho pořizovací cena byla 1 155 000 korun. Město Děčín, pod nějž JSDH spadá, získalo na nákup automobilu dotaci 450 tisíc korun od Ministerstva vnitra a 300 tisíc korun od Ústeckého kraje. Ze svého rozpočtu doplatilo částku 405 tisíc korun.

„Je pro nás důležité, aby naši dobrovolní hasiči měli k dispozici dobrou a spolehlivou techniku,“ říká primátor města Jaroslav Hrouda s tím, že k obnově techniky pro JSDH dochází postupně podle finančních možností města. I proto se město snaží v maximální míře využívat dotační tituly.

Nový automobil je mimo jiné vybaven výstražným zařízením, radiostanicí či dvěma požárními světlomety a bude především sloužit k dopravě hasičů na místo zásahu. Auto bylo také speciálně upraveno – má zvýšený podvozek, pohon kol je 4×4, aby s ním hasiči mohli zasahovat také v náročném terénu.

Současný vůz Nissan Patrol kombi používá JSDH ze Starého Města již od roku 2007, přičemž auto bylo vyrobeno v roce 1995. Najeto má 180 tisíc kilometrů a bylo tedy nutné investovat nemalé peníze jak do jeho oprav, tak i do náročné údržby.

 

Tagy