weby pro nejsevernější čechy

Tvoříme Děčín: Lidé podali čtyřicet návrhů

Až do konce května mohli lidé v Děčíně podávat návrhy, jak vylepšit město Děčín. Třetí ročník akce Tvoříme Děčín nyní vstupuje do další fáze, kdy úředníci magistrátu všechny došlé návrhy kontrolují a prověřují, zda je možné je vůbec realizovat.

Celkem letos dorazilo na děčínský magistrát 40 různých návrhů, prohlédnout si je můžete na webových stránkách www.participativni-rozpocet.cz/tvorimedecin, stejně jako si tam můžete prohlédnout návrhy předchozích dvou ročníků. Dozvíte se také, v jaké fázi konkrétní projekty jsou.

„Děkujeme všem, kteří se do projektu zapojili,“ říká Jaroslav Hrouda, pověřený funkcí primátora. „Přestože město kvůli koronaviru počítá s propadem příjmů, akci Tvoříme Děčín, kdy lidé sami navrhují vylepšování našeho města, jsme nestopli,“ dodává.

Pět milionů korun. Tolik peněz je tedy i letos připraveno na návrhy lidí v rámci takzvaného participativního rozpočtu. Návrhy, které bude možné realizovat, postoupí do hlasování. Lidé pak rozhodnou o vítězných návrzích. Hlasovat se bude v říjnu letošního roku.

Popisek k fotografii: Jeden z realizovaných projektů Tvoříme Děčín: Záchrana Lípy v Březinách. Foto: MM Děčín

Tagy