weby pro nejsevernější čechy

Tvoříme Děčín 2022: Sešlo se 32 návrhů

Možnost navrhnout projekt do letošního ročníku Tvoříme Děčín skončila. Obyvatelé města podali 32 námětů, ty nyní čeká posouzení, zda je bude možné realizovat. O tom, na které projekty budou vynaloženy finance z participativního rozpočtu města, rozhodne všelidové hlasování v září.

„Jsem moc ráda, že se lidé po roční pauze zapojili do letošního ročníku Tvoříme Děčín a sami přišli s nápady, které zlepší či oživí veřejný prostor. Všem moc děkuji a doufám, že v podzimním hlasování vybereme ty nejpřínosnější,“ řekla Anna Lehká, náměstkyně primátora (Volba pro Děčín).

Úředníci magistrátu nyní jednotlivé návrhy posuzují. Ty, které bude možné realizovat, postoupí do hlasování. Podané návrhy si můžete prohlédnout na webových stránkách Tvoříme Děčín www.tvorimedecin.cz.

Participativní rozpočet umožňuje, aby se lidé zapojili do rozhodování o rozvoji obce. Jeho první ročník se v Děčíně uskutečnil v roce 2018. Pro letošní rok vedení města vyčlenilo na Tvoříme Děčín dva miliony korun. Projekty z minulých ročníků město postupně dokončuje. Například na Škrabkách vzniklo nové dětské hřiště. Nachází se v přírodním prostředí na okraji lesa a nabízí dětem lanovou dráhu, sestavu loď, pružinového koníka a nechybí ani lavičky a informační panel s návštěvním řádem. Projekt za necelých 400 tisíc korun vznikl v rámci participativního rozpočtu Tvoříme Děčín 2020.

Další projekt z téhož roku, který bude brzy dokončen, je umístění laviček ve směru od Starého Města do Benešova nad Ploučnicí podél cyklostezky a řeky Ploučnice. Nyní chybí doplnit poslední dvě lavičky.

Do finále míří také projekt „Cvičení nejen pro seniory“. Venkovní posilovna se stane součástí sportovního areálu v Březinách, který tvoří hřiště na míčové sporty, workoutové hřiště, atletický ovál a nabízí tak využití pro všechny věkové skupiny.

Tagy