weby pro nejsevernější čechy

Tygry čeká předkolo, ve středu se poprvé utkají s Plzní

V posledním kole základní části extraligy ledního hokeje se rozhodovalo mimo jiné o tom, jestli do playOff postoupí přímo liberečtí Tygři nebo hokejisté Hradce. Do tohoto zápasu vstupovali oba týmy se stejným počtem bodů, výhodu skóre a vzájemných zápasů měli hradečtí; neutkali se napřímo, ale Liberec mohl poslední body získat v souboji s vítkovickou Riderou, Hradec v derby s Pardubicemi.

Tygři vstoupili do zápasu dobře a skoro výborně! Aktivita byla na jejich straně, hosté z Vítkovic ale nezůstávali pozadu. Skvělo šanci neproměnil Jelínek.

Zvrat přišel na začátku patnácté minuty, kdy byl vyloučen Flynn, trest byl udělen za podražení s čímž publikum hlučně nesouhlasilo a my si dovolíme poznamenat, že pan rozhodčí byl poněkud úzkoprsý. Každopádně hosté přesilovku využili, Lindberg střelou od modré otevřel skóre a Vítkovice vedly o jednu branku.

Tygry chuť neopustila, ale několik dalších vyloučení jejich aktivitu přeci jen oslabilo.

(Jestli si ponechají rozhodčí tuto laťku, bude hokej brzy bezkontaktním sportem.)

Druhá třetina přinesla urputný boj a žádné branky. Hned na začátku třetí části ale liberecký Ivan vykřesal naději a srovnal na 1:1. Diváci v tu chvíli jistě kontrolovali stav zápasu hraného v Pardubicích a věděli, že přímý postup do závěrečných bojů se letos nekoná.

Branky ze hry do konce zápasu nepadla a tak rozhodly samostatné nájezdy a v nich Jaroslav Vlach.

Tygři sice na konci základní části ligových bojů předváděli luxusní výkony, ale nejen oni jistě vědí, že o lepší umístění přišli v celé řadě zápasů, které skončily remízou a které mohli vyhrát. Takhle zatím vyhráli jenom a právě statistiku zápasů, které skončily v základní hrací době remízou. Stejně jako dnešní zápas.

Branky: 14:02 Lindberg (Vítkovice) 0:1, 41:28 Ivan (Liberec) 1:1.

 

Tagy