weby pro nejsevernější čechy

Liberec postupuje do playOFF, Plzeň vyřadil v prodloužení

Poslední, páté utkání ve kterém se rozhodlo o postupujícím do letošního (opravdového)) play Off začalo pro liberecké fanoušky a asi i hráče šokujícím úvodem hostů z Plzně. V prvních deseti minutách zápasu byli jednoznačně lepší a dychtivější a měli i pořádný kus štěstí.

Hned první branka ve čtvrté minutě padla po situaci, kdy na puk jakoby ztratily vliv normální fyzikální zákony a vznášel se po mnoha odrazech v prostoru před Kváčou… Situaci využil Mertl a bylo to jedna nula., Druhý gól přišel vzápětí, v šesté minutě a aby toho nebylo málo, v deváté minutě zůstal Kváča v brance bez hokejky, která skončila za jeho klecí zlomená. Bittner se nemýlil a zdálo se, že Indiáni Tygry prostě sklapovali.

Tygři ale projevili tentokrát skutečně velkou sílu a ještě do konce třetiny stačili korigovat výsledek. Adam Dlouhý  skóroval hned dvakrát a vrátil na hokejky domácích klid a do duší fanoušků naději.

Trend potvrdil hned na začátku druhé třetiny Rychlovský a začalo se nanovo.

Jestliže panovaly obavy, že obě mužstva se zabetonují a budou čekat na chybu soupeře, byla to zmýlená. Agresivní hokej o všechno se valil z jedné strany hřiště na druho, rozhodnutí jsme se ale do konce normální hrací doby nedočkali.

Bude se prodlužovat, jediné co nebylo jasné jak dlouho bude tygří aréna ponocovat.

Rozhodnutí padlo nečekaně brzo. Adam Najman se dostal ve druhé minutě prodloužení do úniku a Dominik Pavlát musel kapitulovat.

Branky: 3:36 Mertl (Plzeň) – 0:1, 5:42 Suchý (Plzeň) – 0:2, 8:39 Bitten (Plzeň) 0:3, 13:47 Dlouhý (Liberec) – 1:3, 15:53 Dlouhý (Liberec) – 2:3, 24:04 Rychlovský (Liberec) – 3:3, 41:39 Najman (Liberec) – 4:3

 

Tagy