weby pro nejsevernější čechy

Slezte z toho lustru, Donalde. Vidím vás.

Když ve volbách kdesi, v sice malebném, ale nevelkém údolí, zvítězí výrobce hnojiv s gangsterskými zvyky a dovednostmi, není to nic obzvláště radostného, ale lze to přežít a doufat v nápravu, když ovšem vnější svět zůstane alespoň trochu normální a fungující v rámci systému, který lidstvo během staletí vypracovalo.

Svět je sice báječné místo k narození, ale, jak jistě víte, zešílel a pořád v tom pokračuje, což věděl už Ferlighetti (jestli vám nevadí/že štěstí vždycky není/tak velký požitek/jestli vám nevadí že si tu a tam/šeredně spálíte prstyzrovna když je všechno tak prima/to víte ani na nebesích/nezpívají/po celý čas) a bývalá jistota, že někde je jistě mnohem líp než tady a je možný tam ujet (a nebo zdrhnout) se nějak rozplývá.

O Rusku se bavit nemusíme, že jo. O Severní Koreji. Bože, přece nebudu jmenovat všechny země, kde je to o hodně víc v prdeli, než by nás vůbec napadlo. A od podzimka o Slovenskuuuuuu!

Takže volební hra, která se rozjíždí v Americe, v té severní, v tom USA, je sice svým způsobem zábavná, ale nezdá se, že by měla dobré řešení. Dva chlápci, kteří si mohli užívat spokojené stáří nebo mohli být alespoň uklizeni v nějakém domově důchodců nenabízí žádnou radostnou vyhlídku a progres, ale jenom podivnosti nebo rovnou rozvrat.

Když si říkám tady, že politická scéna neumí nabídnout nějakou lákavou nebo alespoň ne vyloženě hnusnou možnost volby a tak trochu to svádím na to, že nás je jenom pár to. že ani celý kontinent nenabízí nic lepšího, než dva páprdy v plenách, je to, jak se odborně formuluje v politologických kruzích, napiču.

Amerika je veliká, říkám si, Amerika má demokratickou tradici, systém vah a protivah, řikám si. A uvidíme, říkám si. Ale trne mi.

Když minule Donald vyhrál, všichni byli přesvědčeni, že vyhraje Hilary. Pak měli opuchlé oči, kocovinu a žádnej nápad. A zůstalo jim to.

Kdyby nechtěl být Trump jenom zábavnej a nekandidoval na prezidenta světa, bylo by to oukej. Od té doby, co zase vylezl z nory, jako by kolegové neměli co kreslit. Teď je to příval. A proto jsem to tu vlastně začal psát, abych mohl vyhrát ty nejvtipnější příspěvky.

(psáno pro kurvafix.cz)

Tagy