weby pro nejsevernější čechy

Vánoční dílničky pro celou rodinu, Česká Lípa

Vlastivědné muzeum a galerie, p. o. Libereckého kraje a Ekoporadna Orsej zvou malé i velké na předvánoční tvoření, které se letos koná v neděli 10. prosince od 10 do 16 hodin v hlavní budově muzea.
V minimálně 12 workshopech si návštěvníci mohou vyzkoušet celou řadu zajímavých technik.
Kromě již celkem obvyklých dílniček, kde se budou dekorace a drobné dárky tvořit ze dřeva, přírodnin a papíru, bude zařazeno i plstění, drátkování, malování na sklo a další. Nebudou chybět ani tradiční pečení cukroví, malování perníčků a pouštění skořápkových lodiček.
Od dílniček si mohou nejen děti odběhnout na pohádku. Letos jsou připravené celkem tři.
V 11 hodin vystoupí Teta Perla s loutkovou pohádkou „O Ježíškovi“, ve 12:30 páťáci ze ZŠ Pátova s vystoupením nazvaným „Jak ořechová skořápka plula na Vánoční ostrov“ a ve 14 hodin dostane prostor profesor Zlomtužka a jeho „Dopis Ježíškovi“.
„Věříme, že vyrobit si krásné maličkosti, zajít si na pohádku nebo prostě jen pobýt ve vánočně naladěné hlavní budově muzea je jedinečný zážitek. Komu se nechce tvořit, může si jen projít expozice,“ říká Mgr. Kateřina Ledvinová, vedoucí Ekoporadny Orsej a organizátorka akce. Kromě stálých expozic láká muzeum na výstavu v Síni Josefa Maštálka Kartounky v České Lípě a v galerii Chodba budou vystaveny betlémy z muzejních sbírek. Kvůli Čekání na Ježíška bude mimořádně otevřeno bistro U Kozla naproti muzeu, aby si lidé mohli dojít na oběd a nemuseli spěchat domů.

——

neděle 10. 12. 2023, 10–16 hodin
hlavní budova VMG

Tagy