weby pro nejsevernější čechy

Adventní Dobrotrh na Klíši přilákal zástupy návštěvníků i přes nevlídné počasí

Stalo se již příjemnou tradicí, že ve svém ročním plánu akcí mají Promyky (Míša, Lucka, Olí a jejich pomocníci) jednu adventní neděli věnovanou stále oblíbenějšímu Dobrotrhu. Ve Vrchlického parku na Klíši proto 10. prosince vyrostly stánky spřátelených drobných firmiček a institucí, v nichž se nabízely řemeslné výrobky, výrobky chráněných dílen, spousta dobrot a samozřejmě i nezbytný svařák.

Novinkou byla výtvarná dílna, ve které mistr sklář Vít Šťovíček přímo před očima návštěvníků vyfukoval vánoční koule z čirého skla, které si pak zájemci mohli po jejich vychladnutí ozdobit a odnést domů.

K dobré pohodě přispěli svými koledami bratři Standa a Přemysl Jarolímkovi a výtečný dětský sbor Chorea pueri ustensis. Po setmění ožilo magické Stínové divadlo Petry Říhové s dětmi.

A protože základem slova Dobrotrh je dobro, i tentokrát putuje výtěžek z prodeje konkrétních výrobků a příspěvky dobrovolných dárců z kasiček jednak na konto Hospicu sv. Štěpána v Litoměřicích, jednak na konto Spolku milovníků zvířat u pejska a kočičky.

Spřátelené firmy a instituce : Mýdlárna Bohemicus, Manu Čoko, Café Krmelec, Štěpánka Tichá, Lemniskáta – život bez bariér, Diákonie ČCE Ústí nad Labem, Knihovna Ústeckého kraje, Špajz bezobalový obchod, la Pav la, Veřejný sál Hraničář, Skřivánci na síti, Stephanie hand made, Spolek milovníků zvířat u pejska a kočičky, Obrázky od Olí

Poděkování patří všem návštěvníkům a dárcům! Promyky přejí radostné svátky!

Tagy