weby pro nejsevernější čechy

Den pro rodinu a Prima běhy na ústecké Speciální a praktické škole

Za velmi příznivého počasí proběhla v sobotu 4. května v areálu Speciální školy a praktické školy Pod Parkem a jejím blízkém okolí tradiční akce Den pro rodinu, spojená s dalším ročníkem Prima běhů.

Hlavním bodem programu Dne pro rodinu bylo představení veřejnosti a slavnostní otevření nejnovější úpravy školní zahrady, ve které vznikl velký herní prostor s mnoha zajímavými herními prvky. Součástí je také venkovní gril a rovněž prostor pro ohniště. Vybudováním herního  a relaxačního prostoru byla tak dokončena další část celkové rekonstrukce, která na Severní Terase dospěla do svého konce.

Návštěvníci, rodiče i děti měli po celý den možnost projít si všechny prostory speciální školy, využít nově zrekonstruovaný školní bazén se saunou, zasportovat si v tělocvičně, pomazlit se s našimi kočkami či dalšími zvířátky, které využíváme pro felino a zoo terapii. K vidění byla nádherná relaxační místnost k vnímání prostoru a věcí všemi smysly. Svou prezentaci měla i učebna virtuální reality a robotiky. Na jednotlivých stanovištích si mohli návštěvníci prohlédnout místnosti pro arte terapii, ergoterapii, muzikoterapii.

Rodičů a dětí či dalších návštěvníků bylo letos opravdu hodně a přítomní speciální pedagogové v jednotlivých učebnách a prostorách se prakticky celý den nezastavili. Kdo měl zájem mohl navštívit také naši školní kavárnu s výtečnými cukrářskými výrobky nebo využít ohniště či gril k úpravě vlastních donesených pochutin.

V prostoru před školou a v části parku se uskutečnil další ročník Prima běhů. Kromě klasických běžeckých kategorií od nejmenších dětí až po zkušené dospělé běžce nad čtyřicet let měli svůj závod i závodníci na hand bikerech a na in-line bruslích. Každý z účastníků závodu obdržel pamětní medaili, tři nejrychlejší pak diplom a věcné ceny, na které přispěli sponzoři. Ceny pro hand bikery předával mistr světa a bývalý profesionální boxer Lukáš Konečný. Na úplný závěr pak velká většina přítomných absolvovala tzv. charitativní lidové kolečko, které mohl každý jít či běžet vlastním tempem.

Všichni příchozí tak strávili ve škole a jejím okolí velmi příjemný den, plný slunce a pohody. Děkujeme a těšíme se opět za rok na setkanou.

Sponzoři: Černí koně – asociace hand bikerů, Sluneta Ústí nad Labem, Česká snaggolfová asociace , Vojenská zdravotní pojišťovna, Restaurace a pivnice Fírovka, Prima běhy, Happy Loop a Globus. Startovné bylo dobrovolné.

(foto autor)

Tagy