weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – dvacátý šestý týden roku 2017

Tak a je to tady. Začínají dva nejoblíbenější měsíce roku.

Ve čtvrtek 29. června 2017 připomínám Skety na Lidovce (beze mě). Stejně tak nedám slavnostní představení nového projektu varnsdorfské superškoly v Seifhennersdorfu (která na mne letos opět zapomněla při pořádání číšnické soutěže, o níž jsem se zpětně dočetl, že byla v úterý 27. 6. 2017).

V pátek 30. června 2017 mne mrzí, že nebudu v Jiřetíně pod Jedlovou na povídání s Pavelm Kudrnou o Česku. Ve Šluknově začínají Zámecké slavnosti.

V sobotu 1. července 2017 je toho hodně. Další sportovní akce na novém stadionu v Rumburku. Další ročník Strongmana u Kocoura. Koncert na Vlčí Hoře. Já pokud něco, tak s partou krásnolipských turistů do Českého středohoří.

V neděli 2. červnce 2017 je jasno – každou neděli až do konce prázdnin.

Je to pořád stejné. I ti, kteří pravidelně dávali vědět, postupně ztrácejí paměť. Jiní si vzpomenou, ale s připodotknutím, abychom nezapomněli logo, seznam sponzorů, zdůraznění podpory a podobně. Já chápu, co je povinná publicita a „vděčnost“ těm, co platí. Ale nějak mě to poslední dobou sere víc a víc. Víte, já si to do nádrže u auta nenaleju… A samozřejmě nejvíc pak pobaví hláška „a fotky nám pošlete, žejo“ (zadarmo). Takže možná někteří důvtipní začínají větřit, proč se tady u nás neobjevuje zpravodajství ze spousty vyhlášených a tradičních akcí. Víte, žrát trávu fakt nestačí.

Koukněte do plakátků (ty snad nelžou, jen je nemáme všechny, co možná kde visí i nevisí). A náš kalendář občas berte s rezervou – někdy do něj zaneseme akce, o nichž se kdysi kdesi mluvilo, a pak už nemáme možnost, čas a chuť ověřovat, zda je to vlastně vůbec pravda. Stejně tak do něj mnoho dalších akcí ani nestíháme zadat. V evidenci tudíž všechno, co se kde šustne. Prostě už se nesnažíme, abychom úplně všechno věděli