weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – čtyřicátý druhý týden roku 2017

Takový to mohl být krásný teple podzimní víkend, a místo toho to vypadá, že to budou dva dny, díky nimž si zkurvíme několik dalších let…

Ale k tomu příjemnějšímu.

Čtvrtek 19. října 2017. Na rumburském stadionu závody nejmladšího žactva. Ve varnsdorfské aule koncert. V České Lípě Lípa Musica.

V pátek 20. října 2017 opět LEGO na šluknovském zámku – vernisáž výstavy na šluknovském zámku zrušena! V Rumburku na Střelnici vyprodaný František Nedvěd.

Sobota 21. října 2017 víc než plná. Krásnolipští turisté vyrážejí za spadaným listím na Novoborsko. Děčínsko-podmokelská vlastivědná společnost pro změnu do Lužických hor. Národní park České Švýcarsko zve na houby. Do rumburského bazénu zve místní DDM na soutěž. Nějaké fotbaly a také basket. Celé odpoledne patří v areálu varnsdorfského pivovaru Kocour závěru seriálu sportovních závodů, proběhne MandavaRun. I kulturní fronta plná – koncerty jsou v Loretě, Mikulášovicích, na Fabrice v Doubici, s Lužičanem v Krásné Lípě. Já ovšem nejspíš skončím na Lidovce ve Varnsdorfu, kde proběhne letošní Free Tibet. A to už vůbec nemluvím o spoustě akcí k Mezinárodnímu dni archeologie.

Kupoedivu je toho dost i v neděli 22. října 2017. Další fotbal, další basket. I koncerty, za zmínku stojí sborové oslavy v Mikulášovicích. Drakiáda ve Varnsdorfu (jako každoročně tak nějak skoro utajená) a v Krásné Lípě. Tvoření na šluknovském zámku a v Loutkáči v Dolní Poustevně.

Koukněte do plakátků, i když je stejně jako vždycky nemáme všechny. Něco najdete snad i v našem kalendáři. Nikdy nemůžeme tvrdit, že bychom snad všechno věděli