weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – čtyřicátý osmý týden roku 2017

Teprve tento týden začíná oficiální advent, a hustota akcí tomu odpovídá.

Čtvrtek 30. listopadu 2017 – za chvíli se znovu vydám do tělocvičny varnsdorfského gymnázia, kde už od 12 hodin běží maraton ve stolním tenise. Večer strávím v Městském divadle na koncertě.

Od pátku 1. prosince 2017 se rozjíždí takové množství adventních událostí a rozsvěcení, že ani nejsem schopen je všechny naflákat do kalendáře, takže si zkuste spíš vybrat podle plakátků. Já budu sloužit v sousedním kraji, takže vernisáž určitě nestihnu a divadlo nejspíš jen tak tak.

V sobotu 2. prosince 2017 se zkusím popasovat s akcemi v Rumburku (trhy v knihovně, Loreta, rozsvěcení) a v Jiříkově. Tam se snad dostanu na vánoční výstavu, pořádanou místním betlémářským spolkem (nejen proto, abych okoukl, co z domácích zásob se vešlo do expozice). V tělocvičně pod náměstím basket holek U12 proti Chomutovu, zvečera hrají basket ve varnsdorfské sportovní hale muži proti Mostu, o něco později na Lidovce The Pix.

V neděli 3. prosince 2017 přetlak dopoledne. Ve sportovní hale Mikulášský turnaj v mini-volejbale, zahájení adventu u starokatolíků s žehnáním nového betlému. Odpoledne se rozsvěcí strom ve Varnsdorfu. A večer další z řady koncertů v Krásné Lípě, tradičně Tony Ackerman na Vlčí hoře.

Je to mnohem, mnohem víc. Koukněte do již zmíněných plakátků, ovšem vězte, že jako vždycky je určitě nemáme všechny. Další třeba najdete i v našem kalendáři. Nikdy nemůžeme tvrdit, že bychom snad všechno věděli