weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – dvacátý týden roku 2018

Opravdu poslední dobou nevím, jak to udělat. Nedokážu být na několika místech najednou, i když bych občas chtěl já a občas si přejí i ostatní.

Na čtvrtek 17. května 2018 opakuji hlášení:Hej Romalese ve zjednodušené podobě stěhuje do Varnsdorfu. Komu se nechce čekat na Noc kostelů a rád by viděl kostel na Studánce i s bonusem –program tu mají nevidomí, připravující se na sobotní varnsdorfské závody. O pár minut později se začínáhrát na Lidovce. A mně začíná být jasné, že asi ani letos neuvidím byť jen jeden jediný70mm filmA k tomu ještě přihoďme přednášku v krásnolipském pivovaru. A snahu stihnout Legiovlak.

V pátek 18. května 2018 vystaráno, stavte se v Loretě. Kdybych nesloužil celý den tam, je milion možností, kde muzejní noc trávit – třeba Pod Ještědem. Snad se mi povede odskočit si alespoň do rumburského muzea na vernisáž.

V sobotu 19. května 2018 při nejlepší vůli nevím, jak to udělat. Měl bych asi být ve VDF na letošním ročníku Závodu vodících psů. Chci být pod Dymníkem na rekonstrukci bitvy legionářů. Cykloden v Krásné Lípě jsem vynechal už několikrát. Varnsdorfské volejbalistky hrají s týmem Sportovního klubu policie Česká Lípa. Po dopolední rekonstrukci bitvy pokračují oslavy v Rumburku na dalších místech (a nejen v Rumburku!). Čeká se v jistých kruzích, že se stavím v Lužanu na letošní akci KAŽDÁ ŽENA MŮŽE BÝT KRÁSNÁ. A co třeba vlastivědná procházka Po stopách jiříkovské lanovky? Zbytek si prolustrujte sami.

V neděli 20. května 2018 se nabízí Jitrovník nebo beseda v Rumburku, ale asi mě nikdo neuvidí ani na jednom z těchto míst.

Podívejte se do plakátků a do kalendáře, třeba si něco vyberete, i když naše nabídka zdaleka není úplná.