weby pro nejsevernější čechy

Vzhůru na Kristiánov!

„Liščí bouda“ na Kristiánově v Jizerských horách otevřela svou druhou sezónu po rekonstrukci. A opět se můžete těšit na řadu novinek, včetně atraktivní soutěže o nocleh na Kristiánově!

Zatím bude objekt zpřístupněn jen víkendově od 10 do 17 hodin nebo pro předem ohlášené skupiny, od 16. června až do 9. září pak denně. Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou svěřilo jeho provoz osvědčenému a návštěvníky oblíbenému Liboru Čechovi, který už se nemůže dočkat prvních letošních hostů: „Jen co slezl z přístupové cesty poslední sníh, což bylo, jak je tady na horách zvykem, až v polovině dubna, pustili jsme se s mými přáteli do úprav venkovního areálu,“ uvedl. Následovala příprava „zazimovaného“ technického vybavení, expozice k historii osady i občerstvení, to už za plné spolupráce lidí z jabloneckého muzea.

Muzeum připravilo pro letošní sezónu nový zábavný program pro rodiny a dětské skupiny. „Prostřednictvím pracovního sešitu, výtvarně zpracovaného kreslířem a fanouškem Kristiánova Petrem Urbanem, se seznámí s příběhem lišáka, který toužil stát se sklářem,“ přibližuje hru muzejní pedagožka Andrea Kunová. Na program navazuje i sada nových originálních suvenýrů.

Pokud na cestě mezi Kristiánovem a jabloneckým muzeem navštívíte všech 11 zastavení naučné stezky Cestou jizerskohorských sklářů, máte možnost soutěžit o originální výhru – tajuplnou noc v „liščí boudě“! Podmínky soutěže najdete na webu muzea a ve vybraných informačních centrech, losování proběhne v rámci Sklářské slavnosti na Kristiánově v sobotu 1. září 2018.

Mediálním partnerem Kristiánova je server PROPAMÁTKY

Krásné a pohodové dny přeje

Šárka Labusová, asistentka ředitelky muzea

E: sarka.labusova@msb-jablonec.cz

Libor Čech, tel.: 602 872 649

Milada Valečková, tel.: 483 369 010, e-mail: milada.valeckova@msb-jablonec.cz

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou

www.msb-jablonec.cz

Tagy