weby pro nejsevernější čechy

Děti ze sociálně ohroženého prostředí nabídnou vlastnoruční jarní dekorace ve velikonočních Obchůdcích

Dobrý den na Ústecko, rádi bychom Vás informovali, že velikonoční Obchůdky s Albertem startují.

Malí obchodníci ze dvou desítek dětských domovů a neziskových organizací si v nich připravili vlastnoruční výrobky s jarní a velikonoční tématikou. Projekt Nadačního fondu Albert má za cíl přiblížit dětem zábavnou formou podnikání a připravit je na budoucí vstup do dospělého života.

Velikonoční stánky Obchůdků postupně vyrostou ve vybraných obchodech Albert po celém Česku. Ve dnech 12. až 13. dubna 2019 proběhnou také v bílinském hypermarketu Albert, kde budou nabízet své výrobky děti z Výchovného ústavu a dětského domova Kostomlaty. 14. dubna 2019 otevřou své obchůdky zase ve varnsdorfském hypermarketu děti z Dětského domova Lipová u Šluknova.

Máme velkou radost, že se z Obchůdků s Albertem stává velikonoční tradice, kterou si děti užívají. Na Obchůdky se řada z nich připravuje řadu týdnů i měsíců,“ říká Petra Režná z Nadačního fondu Albert. „Děti se s nadšením a nasazením zapojují do výroby jarních dekorací, které následně nabídnou zákazníkům vybraných obchodů Albert. Peníze, které utrží, pak mohou použít dle vlastního přání nebo zajet někam na výlet,“ dodává Režná.

Obchůdky napomáhají i finanční gramotnosti – cílem projektu Obchůdky s Albertem je seznámit děti ze sociálně ohroženého prostředí se světem obchodu. Malí obchodníci si osahají celý koloběh výrobku. Začnou plánováním a nákupem pokračují kreativní výrobou, a nakonec i samotným prodejem a komunikací se zákazníky. Na nákup materiálu dostanou příspěvek od Nadačního fondu Albert.

Vedle finančního příspěvku se Nadační fond Albert stará i o vzdělávání dětí v oblasti cenotvorby, prodeje, marketingu nebo komunikace. Vytvořili jsme například kalkulačku na výpočet prodejní ceny výrobků, která učí děti stanovit cenu a naše vyškolené lektorky děti seznamují se základy finanční gramotnosti a podnikání,“ dodává Petra Režná.

Obchůdky rozvíjejí kreativitu dětí, učí je základy obchodování a komunikaci se zákazníky. Nadšení sdílí i Sandra z Dětského domova Duchcov, která se do Obchůdků zapojila již po několikáté: „Komunikace se zákazníky mě na Obchůdcích velmi baví. Zejména babičky a dědečkové se s námi často dají do řeči. Naše výrobky se jim moc líbí.

S přáním krásných a veselých Velikonoc

Tereza Skrbková
External Communication Specialist
Albert Česká republika
A: Radlická 117, 158 00 Praha 5
E: tereza.skrbkova@albert.cz
W: www.albert.cz
Více informací najdete na webu www.nadacnifondalbert.cz