weby pro nejsevernější čechy

Hřenský expres

Dovolujeme si Vás, ve spolupráci s obcí Hřensko a firmou Slemr Spedition s.r.o., co nejsrdečněji pozvat na slavnostní zahájení provozu silničního turistického vláčku na trase Hřensko – Tři prameny – Mezní Louka.

V pátek 20. července 2018 bude ve 13 hodin ve Hřensku slavnostně zahájen provoz silničního turistického vláčku na trase Hřensko – Mezní Louka – Hřensko. Vláček provozuje firma Václav Šlemr Spedition z České Kamenice, která získala oficiální souhlas od všech zainteresovaných stran (obec Hřensko, Správa NP ČŠ, Policie ČR, Odbor dopravy Ústeckého kraje).

Hřenský express bude k nástupu a výstupu cestujících využívat parkoviště obce Hřensko, Mezní Louka a stávající autobusové zastávky. Konkrétně: Hřensko – Euro Oil (parkoviště naproti čerpací stanici), dále „Přívoz“ – (nábřeží), „U Klepáče“ – (vstup do soutěsek), „Tři prameny“ – (cesta na Pravčickou bránu) a Mezní Louka (parkoviště na Mezní Louce, směr Mezná).

Silniční vláček je z dopravního hlediska klasifikován jako autobus. V našem pojetí se tedy bude jednat o příležitostnou autobusovou dopravu. K přepravě budou využívány pouze silniční úseky. Provoz vláčku bude přibližně od 10:00 do 19:00 hod., v období duben až říjen.

Letošní rok bereme jako testovací období, během kterého bychom rádi zjistili konkrétnější požadavky a potřeby návštěvníků Hřenska směrem dopravě turistickým vláčkem. Pokud bude testovací období úspěšné, rádi bychom trasu prodloužili až na konečnou zastávku v obci Mezná. Tím bychom vytvořili jakýsi kruh spojený plavbou na lodičkách a jízdu vláčkem.“ vysvětluje provozovatel vláčku Václav Šlemr.

Provozovat silniční vláček v uvedeném regionu naše o.p.s. České Švýcarsko od letní sezony 2018 vítá,“ říká ředitel společnosti České Švýcarsko Jiří Rak a dodává: Jedná se o významnou službu, kterou návštěvníci jednoznačně uvítají. Ve frekventovaném území jim tato nové služba umožní lépe dosáhnout nejvýznamnější turistické cíle. Aktivitu jednoznačně podporujeme. Je přínosná pro region a sama vytváří atraktivní nabídku pro odpočinek zejména pro rodiny s malými dětmi a seniory.“

Dana Štefáčková, České Švýcarsko o.p.s.

Kontaktní údaje:

Václav Šlemr: provozovatel Hřenského expresu, tel: 602 102 532

Jiří Rak: ředitel ČŠ o.p.s., tel: 775 552 792

Zdeněk Pánek: starosta obce Hřensko, tel: 602 650 903

Tagy