weby pro nejsevernější čechy

Tygři nemají po druhém kole ani bod a navíc zatím nevstřelili branku

Na první týden letošní extraligy se nebude v Liberci vzpomínat příliš v dobrém. V prvním zápase na ledě Indiánů z Plzně dostali naloženo 4:0, ve druhém a v prvním domácím si tři body odvezli hosté a domácí znovu nevstřelili ani gól.

Zápas přitom opticky nevypadal zdaleka tak jednoznačně, útoky se střídaly na obou stranách, větší pohotovost a hlavně větší produktivita byla na straně hostů. I když: Pardubice dlouho vedly pouze o gól  a druhý přidaly až když se domácí pokoušeli ke konci zápasu utrhnout alespoň bod, jenomže prázdnou branku trefil ze středního pásma Petr Sýkora. Na první body budou hráči i fanoušci Liberce  čekat do příštího pátku, kdy jedou do Chomutova.

Filip Pešán po zápase řekl: Nevystoupili jsme do utkání dobře, nedařily se nám přesilovky. Hrajeme složitý hokej, který se v úvodu sezóny hrát nedá a nemá šanci na úspěch. Věřím, že dva zápasy stačí na to, abychom si uvědomili, že v jednoduchosti je síla, a že bez bojovnosti a nasazení nemůžeme uspět.

Miloš Holáň: Hlavně jsem rád, že jsme sem přijeli s tím, že na nás nezanechala žádné stopy páteční nešťastná prohra s Vítkovicemi. Přijeli jsme sem s čistou hlavou a chtěli jsme odvézt nějaký bod. Výkon byl založen na velice poctivé obraně a výborném plnění systému. Opticky možná bylo několik fází, kdy nás Liberec zatlačil, ale podržel nás vynikající Kacetl. Jediným zklamáním jsou pro mě přesilové hry, ve kterých jsme mohli vedení navýšit.

A tady ještě hodnocení Tomáš Rolinka.

Tagy