weby pro nejsevernější čechy

Spiderman je v Liberci. Ale řádit bude v Praze.

Liberec se stal oblíbenou destinací pro filmaře. Momentálně se tu natáčí scény do dalšího filmu o Spidermanovi, projekt má krycí název Bosco a jediné co víme je, že na náměstí F.X. Šaldy vyrostl lunapark a lze předpokládat, že hlavní hrdina, nebo vedlejší hrdina a nebo vůbec nějaký hrdina bude šplhat po ruském kole, které celé scéně vévodí. Ale řekněte: stavli byste se s ruským kolem, kdyby na něj Spiderman nevyšplhal?

Jistě je zajímavé, že kulisy Liberce poslouží jako náhražka za Prahu, kde se tato scéna pravděpodobně odehrává, protože se tu bude odehrávat Pražský karneval světel, jak inzerují poutače nad vstupem do areálu, takže můžeme důvodně předpokládat, že si liberecká radnice ve filmu nezahraje.

I když na druhou stranu: liberecké lázně nebo třeba budova muzea si už ve filmu zahrála a to dokonce Švýcarsko. Bylo to v projektu televize National Geographic Genius, konkrétně v první řadě, který byl věnován Einsteinovi.

O tomhle projektu hovoří na přiloženém videu profesor Podolský a všimněte si, že je schopen hovořit o každé odchylce v rovnicích, které se mihnou na tabuli a úplně přesně nedodržují dobový zápis, ale že muzeum prostě nestojí v Zurüchu nepadne ani slovo. Já prostě vědce typu pana profesora úplně miluju!

Tagy