weby pro nejsevernější čechy

Fotr Beránek aneb zápisky z Cukrové hory

Občas se mi stane, že dostanu nabídku nějakou knihu ilustrovat ale z nějakého důvodu to nestihnu, což mě mrzí. A potom vidím tu knihu zž vyšlou a říkám si — měl jsem to, sakra nakreslit! A nebo se stane, že to nakreslí někdo jiný a líp a já si řeknu: ještě, že jsem to nezkazil. Tohle je takový, že bych to nedokázal.

A to se stalo i s knihou, jejíž název je v titulku tohoto článku, tedy Fotr Beránek atakdále a autorem kreseb je Martin Poš a mně se ty obrázky moc líbí.

Knihu samotnou napsal již zmíněný fotr Beránek, jinak také Beránek Luboš známý jako frontman kapely Těla. A nepsal ji tak, že by si sedl a psal knihu, ale v dlouhých chvílích sedáva u počítače prostřednictvím jedné ze sociálních sítích píše vzkazy celému světu, což není, pravda, nic neobvyklého, ale jeho statusy získaly jistou proslulost  jsou-li vydány v knize, nelze proti tomuto činu nic namítat, protože mají hlavu, patu, jsou vtipné a obsahují přesah, což k opravdové literatuře patří.

Namísto nějakého složitého a zbytečného recenzovámí ocituji pár jeho vzkazů a je na vás, jestli knížku, kterou vydala Tiskárna Sprint někde v knihkupectví vyhledáte.

Takže:

Fotr Beránek má jasno.

Ještě jednou uslyším od jistého kolegy v té naší Elektře větu typu Skočím si na baštu …, Juknu na to, ju? … nebo Nebo Nech si čvachtat! vložím si hlaveň pěti rychlostního tyčového mixéru Philips HR1372 do úst — a zmačknu spoušť.

Fotr Beránek se nakazil od Járy Cimrmana absolutním rýmem:

Pod nejvyšším Manažerem

koláč značky MANA žerem

ten co právě upekla

pekárna hned u pekla.

Fotr Beránek předevčírem ztratil peněženku. FuckOFF!

Včera jsem ji zase našel. FuckOFF!

Atatakdále.

Fotr Beránek je ze severu a tak patří nasever_net.

 

 

Tagy