weby pro nejsevernější čechy

Mrazivá pomsta s Lianem Neesonem a The Cure

Tak jsem poprvý prošvihnul termín odevzdávky. Měl jsem poslat tenhle canc ve čtvrtek a nestihl jsem to. Jasně, stanou se horší věci, ale je potřeba říct, že mě to mrzí. Protože jsem si maloval, jak budu počlivej, že na mě bude spolehnutí a budu Doušovi dělat radost. Nic mě neomlouvá. Jdeme na věc. Dneska to bude rychlý, abych vás nezdržoval, když je pátek.

Moje minulý tipy na filmy byly nahlížený takovym tim klubovym okem. Artovym. Lákal jsem vás na takzvaný umělecký filmy. Dneska bych udělal výjimku. V kinech teď běží film Mrazivá pomsta s Lianem Neesonem v hlavní roli. Na plakátě se tváří jako velkej tvrďák v tlustym kožichu, asi k tomu nemám ani moc co říct. Spíš mě zaujal Neesonův současnej, řekl bych životní, osud, možná že tenhle film bude jeho poslední. V jednom interview totiž řekl, že měl životní období, kdy měl chuť zabít černocha. Reagoval tak na vraždu snad syna své blízké kamarádky. Vrahem měl být totiž Afroameričan. Stával prej rožhavenej do běla na roku ulice s kvérem nebo nožem v ruce a chtěl sejmout někoho s černou barvou pleti. A Neeson teď po x letech a nejspíš pod vlivem psychofarmak či psychiatra vyšel s pravdou ven, ke svým tehdejším pocitům se přiznal a u hyperkorektních narazil. Snesla se proti němu fakt dost silná bouřa negativních reakcí, zastání našel u málokoho. Tak jestli tohodle dvoumetrovýho chlápka máte rádi, sypte do kina, možná, že už ho uvidíte jen na véháeskách. Mrazivou pomstu hrajou třeba ve Varnsdorfu.

Poslední víkendy nebejvám ve svým rodnym Ústí, jezdim totiž s Houpacíma koňma po Čechách. Máme takovou tu klasickou dodávku, Honza řídí, vedle sedí Jirka, za nima u okýnka Martin, u druhýho okýnka Pavel a mezi nima já. Když s náma jede ještě Viktorka, tak ta sedí vzadu v separé, aby měla chudák od nás aspoň chvíli klid. Když nespíme nebo nekecáme, posloucháme muziku. Martin má superchytrej telefon, hodí naše písničky do pořadí a je hned veselo. Každej si nadiktuje tu svou a ostatní to buď překvapí, nebo rozesměje. Hrajou snad úplně všechny styly, někdo má rád vdolky, druhej zase vdolky. Jednou takhle Honza pustil The Cure a bylo to fakt super, udělal mi radost. Tak snad jí udělám i já vám.

Tagy