weby pro nejsevernější čechy

Řidič slečny Daisy model 2019, Foldyna vzor 1950 a Screamadelica

Dneska jsem rychle přišel na to, jak začít. Libí se mi, jak si Foldyna naběhl, když začal rejpat do seriálu Most! a narazil. Asi tu kauzu s timhle primitivem znáte, ne? Opřel se do postavy Dáši alias Pavla, že bourá morálku. Že on, když chodil do školy, tak tam měli jiný pravidla, že Dáša transgender mate dnešní děti. Asi zas chtěl oslovit tu svou voličskou skupinu. Ale Most! je fenomén, o kterym se baví lidi na Akademii i ve třetí cenový, takže mu to nikdo nesežral. A v tom je Most! skvělej, jak se na něm shodnou ti současní nepřátelé, ty současný od sebe oddělený bubliny. Foldyna potvrdil, že je to fakt debil. A to se debilům za tedle příměr omlouvám.

O filmu Zelená kniha, co bude zanedlouho v českých kinech a minulý týden dostal Oscara za film roku, jeden filmový kritik tvrdí, že je to přesně ten film, na který se za rok zapomene a že když se vás někdo za rok zeptá, jestli nevíte, kdo dostal loni Oscara, tak si určitě nevzpomenete. To já nevim, film jsem zatim neviděl. Ale kdybyste se mě zeptali, kdo dostal loni Oscara, tak bych nevěděl. A to se o film celkem průměrně zajímám. Ale fakt nevim. Vy to víte? O Zelené knize se taky mluví, jako by to měl být Řidič slečny Daisy model 2019. Zatimco bílá dáma Daisy měla barevného řidiče, barevný klient v Zelené knize má bílého řidiče. To mi přijde fajn. Barevnej Franta je taky kladná postava, je rok 2019, proč už by proboha neměl být.

Pořád se tak nějak nemůžu rozhodnout, která letošní deska mě vážně chytla. Jasně, je teprv konec února, z novýho roku utekly teprve dva měsíce. Ale loni už jsem věděl. Letos fakt tápám. A tak jsem si vzpomněl na desku, která fakt nestárne. Vzala mě před lety, pak se mě držela a když si ji pustim dneska, mám dojem, že je to takový ten rodinnej a děděnej stříbrnej příbor, co máte schovanej v šuplíku a když k vám na oběd přijde třeba Alain Delon, tak ho vytáhnete, protože nic lepšího už prostě vytáhnout nemůžete. Teď mě zas napadlo, co maj Primal Scream a jejich Screamadelica společnýho s divokym českym severem? Nevim, ale je to super.

Tagy