weby pro nejsevernější čechy

Olomouc a klub Jazz Tibet, The Black Keys, Jan Prušinovský na Střekově. A taky žádná diakritika!

dneska takhle suse, bez diakritiky, mam uzaverku a nechce se mi ji prosvihnout. tak tukam takhle. diky za pochopeni. a uvod do trech sloupku je za mnou. poteseni na me strane.

snazim se jezdit posledni dobou, co to jen jde, s Houpacima konma na cesty. vsichni jsou zamestnany, nikdo si hudbou nevydelava, proto jezdime nejcasti na vikend. v patek vyjedem, sraz dopoledne, kolem ty paty vetsinou bejvame na miste. zatim vsude, co jsem byl, byly samy pekny kluby. a taky jsme byli venku dvakrat v tejdnu, ted mi to doslo. a jak jsem mluvil o tech peknejch klubech, tak se k nim ted vratim. ted v utery to byla Olomouc a klub Jazz Tibet. kdybych chtel jednou pokracovat v tom, co jsem delal v Mumii, asi takhle bych si to predstavoval. starej barak v samym centru, kolem jezdej tramvaje, kuchyn pres den, vecer sem tam koncerty a pecliva dramaturgie. taky mi trvalo rok, nez se tenhle olomouckej klub ozval a pozval Kone na koncert. a ze ty dnesni kluby, kam s klukama jezdivam, mivaj super zvuk, to je uz nastesti samozrejmost. tady to klukum hralo, mel jsem radost. ted nas v patek ceka vylet zas. jedem do Doubice do tamejsi legendarni Fabriky. uz jsem tam parkrat byl, cekam fakt koncert s atmosferou. a v sobotu hrajem ve Varnsdorfu v divadle. kdo to ted cte a je ze severu, treba se zastavi. tolik k deni na severu.
s radosti jsem dneska zaznamenal, ze konecne asi po peti letech prisli s novou pisnickou The Black Keys. znate? dva chlapci, kytarista a bubenik. varej z tech nejlepsich tradic americky rockovy hudby. je to macho, ale myslim, ze to bere i holky. je to sexy. fakt. ten singl je navykovej. pustis jednou, musis nechat hrat podruhy. a roste, grower. kdyz jsem to na siti nasel, hned jsem to musel poslat Jirine Imlaufovy, protoze mi bylo jasny, ze se ji to bude zamlouvat. jasne, odpoved prisla soon: Jo! Zeru je.
v divadle na Strekove zacali zkouset novou hru. a maj rezisersky eso, hru Lobby Hero totiz ted se ctyrma hercema zkousi Jan Prusinovsky. jasne, Kobry a uzovky a taky Most!. z toho, co se ke mne dostalo za ten tyden, muzu prozradit, ze pujde o takovej horkej zanr, cha, ted je blby, ze nevite, jestli hořkej, nebo horkej. obcas je to blby si to nediakritikou ulehcovat, ctenar ma problem. no, vracim se k Lobby Hero. ten text je v Cechach uplne prvne, prelozila ho Marketa Prusinovska, zena pana Prusinovskyho. napsal ho pomerne nedavno, tedy v roce 2001, rika wiki, americkej reziser, dramatik a scenarista Kenneth Lonergan. mozna znate jeho film Misto u more, to je super bijak. nebo byl taky jednim z tech, co napsali scenar ke Gangum New Yorku rezisera Martina Scorsese.  no proste se na tu hru tesim, v pulce dubna nas ceka premiera.

Tagy