weby pro nejsevernější čechy

Začala rekonstrukce silnice III/26836 mezi Cvikovem a Lindavou

Za rok by měli obyvatelé Cvikova a Lindavy jezdit mezi těmito dvěma místy na Českolipsku po lepší silnici. Začíná totiž rekonstrukce silnice III/26836, která tudy prochází. Hotovo má být v polovině příštího roku.

Oprava se týká úseku o délce necelého pět a půl kilometru. „Dojde ke srovnání šířky tak, aby odpovídala rozměru stanovenému pro tuto kategorii silnice. Rekonstrukce zahrnuje také zpevnění krajnic, obnovu a doplnění bezpečnostního zařízení, výměnu svislého a vodorovného dopravního značení, pročištění příkopů a rekonstrukci třiatřiceti propustků a pěti opěrných zdí,“ uvedl náměstek hejtmana pro rezort dopravy, investic a veřejných zakázek Jan Sviták.

Rekonstrukce komunikace vychází ze zpracované diagnostiky vozovky a uskuteční se ve dvou variantách. V místě, kde nebude zásah do vozovky v celé šíři, bude provedena recyklace za studena. Tam, kde bude zásah do stávající vozovky větší, dojde ke kompletní rekonstrukci spojených s položením celoplošných asfaltových vrstev.

Stavbu kraj hradí v celé výši ze svého rozpočtu, jelikož na úsek silnice nejde uplatnit státní ani evropská dotace. Cena činí 102.086.355,62 korun včetně DPH. Rekonstrukce potrvá 270 dní.

 

Tagy