weby pro nejsevernější čechy

V Machníně a Kamenici se jezdí po nových površích

Kraj dokončil opravy dalších dvou havarijních úseků silnic III. třídy, a to mezi Libercem, Machnínem a Stráží nad Nisou a v Zákupech, Kamenici. Celkové náklady u obou úseků dosáhly částky zhruba 15 milionů korun. Liberecký kraj již připravuje výběrová řízení na rekonstrukce v roce 2020. Během letošního listopadu kraj plánuje znovu hledat firmu, která zrekonstruuje silnici II. třídy mezi Mimoní a Ralskem.

Oprava povrchu vozovky u silnice III. třídy mezi Libercem, Machnínem a Stráží nad Nisou navazuje na předešlou obnovu asfaltobetonového krytu v ul. Hradecká. V zastavěné části obce Stráž nad Nisou – Svárov a města Liberec ulice Stará a ulice Rynoltická došlo k úpravě stávajících zpevněných sjezdů a vjezdů z okolních pozemků a komunikací. „Stejně jako u většiny rekonstrukcí, i zde se vyčistily příkopy a jejich zatrubnění. Opravili jsme též propustky a dopravní značení. Chtěli jsme rovněž pro řidiče zpřehlednit křižovatku silnic III. třídy, která byla podle nás vcelku nebezpečná,“ uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

V místní části města Zákupy, Kamenice kraj dokončil celoplošnou opravu asfaltového krytu silnice III/26834. „Provedli jsme údržbu zpevněného asfaltového povrchu a opravili stávající sjezdy a vjezdy ze sousedních pozemků, komunikací a křižovatek. Řidiči se budou orientovat podle nového vodorovného i dopravního značení,“ vysvětlil náměstek Sviták.

Začátkem listopadu kraj plánuje vyhlásit výběrové řízení na zhotovitele rekonstrukce silnici II. třídy mezi Mimoní a Ralskem. Kraj plánoval zahájit rekonstrukci tohoto úseku již v letošním roce.  „Bohužel jsme zatím nenašli vhodnou firmu. V současné době ale již máme dokončenou zadávací dokumentaci, kterou jsme přepracovali na aktuální cenu vydanou ministerstvem dopravy,“ uzavřel Sviták.

 

Tagy