weby pro nejsevernější čechy

Festival pouličního divadla potěšil malé i velké diváky

V samém závěru prázdninového času se konal již devátý ročník Festivalu pouličního divadla, pořádaného Městským divadlem v Děčíně. V prostoru, sousedícím těsně se zahradami děčínského zámku, se v pátek 28. a v sobotu 29.srpna představilo množství divadelních souborů i hudebních uskupení. Pořadatelé mysleli především na dětské diváky, kterým byla věnována obě odpoledne. V pátek bohužel odpadla Lakomá Barka, ale potěšila pohádka Kašpárek chodí pěšky od Čmukařů z Turnova a především exotický Nori Sawa s japonskými legendami pro loutkové divadlo. Sobota pak patřila především ústeckému Činohernímu studiu, které připravilo pro nejmenší roztomilou pohádku Býk Ferdinand, pro větší diváky a pro jejich rodiče Bratrstvo kočičí pracky (které se setkalo s velmi bouřlivým ohlasem). Sobotní pohádkové odpoledne pak doplnil příběh žabáků Kvak a Žbluňk v podání divadélka Malá Dlouhá.

Dospělým byla určena obě večerní představení–páteční komediální stand-up V rouše Evině v podání Veroniky Žilkové a Michaely Dolinové, sobotní večer pak opět patřil Činohernímu studiu Ústí nad Labem, které okouzlilo svým úžasným zpracováním Shakespearova Snu noci svatojánské, které sklidilo zaslouženě bouřlivé ovace.

V čase mezi představeními nabídl festival hudební formace nejrůznějších žánrů, které zpříjemňovaly a dokreslovaly celou atmosféru, a také vystoupení kouzelníka Martina Čejky. Je jen škoda, že takto vydařená akce nemá větší propagaci v regionu.

Tagy