weby pro nejsevernější čechy

Naivní divadlo zve na představení oNDLine

Do nového roku 2021 vstoupilo Naivní divadlo Liberec s plným nasazením. Ačkoli epidemická situace nedovoluje kulturním organizacím běžný provoz a hlediště divadel nadále zejí prázdnotou, liberečtí loutkáři nezahálejí. Podle scénáře Borise Jedináka a pod vedením režiséra Martina Tichého zkouší novou inscenaci Lišák Renard, zároveň Naivní divadlo alespoň virtuální formou obnovuje svá pravidelná sobotní představení.

Diváci z řad veřejnosti si každou sobotu v předem stanovený čas mohou „zajít“ na představení oNDLine prostřednictvím YouTube kanálu Naivní divadlo Liberec dětem, do mateřských škol obdobnou cestou divadlo posílá pohádku každý čtvrtek dopoledne.

„V této náročné době, kdy nemůžeme hrát naživo, se snažíme divákům zprostředkovat představení alespoň online. Už od března loňského roku úspěšně funguje YouTube kanál Naivní divadlo Liberec dětem, kde je možné stabilně zhlédnout několik našich současných inscenací. Vedle toho nyní zcela nově a samozřejmě také online obnovujeme tradiční sobotní představení. Ta budou patřit sice starším, o to více však oblíbeným kouskům, jako jsou například legendární Alibaba a čtyřicet loupežníků, Bezhlavý rytíř nebo Pohádka o Raškovi. Právě poslední jmenovanou inscenaci jsme před několika dny svěřili do rukou profesionálních filmařů. Výsledkem je vysoce kvalitní, na tři kamery pořízený záznam. Ten doufáme našim divákům zážitek z online představení zpříjemní. Podobnou proměnou přitom brzy projdou i další inscenace (Proletět duhou, Čarovná rybí kostička, Babu a papoušek). Stejně jako při návštěvě divadla je potřeba na představení přijít včas, tedy si pohádku na YouTube včas pustit, neboť link s představením bude přístupný pouze v sobotu od 10:00 do 12:00 hodin. Aktuální informace o tom, co hrajeme a v kolik hodin, najdete vždy na našem webu nebo na Facebooku,“ vysvětluje Vítek Peřina, dramaturg NDL.

Naivní divadlo nezapomíná ani na děti z mateřských škol, které patří mezi jeho pravidelné návštěvníky. Každý týden ve čtvrtek tak do školek v celém Libereckém kraji míří jedna online pohádka. Akce se setkává s velmi pozitivním ohlasem, první inscenaci touto formou (jednalo se o hudební komedii Labutí jezírko) zhlédlo minulý týden padesát mateřských škol.

Tagy