weby pro nejsevernější čechy

Skiareály zahajují sezonu. Přinese širší a delší sjezdovky, atrakce pro děti i něco dobrého na zub

Milovníky bílé stopy, sáňkování a zimních radovánek čeká na konci letošního a začátku příštího roku událostmi nabitá zimní sezona. Řadu novinek a různých atrakcí si uchystaly skiareály a lyžařská centra v Jizerských horách i Krkonoších.

„Zatím to vypadá, že letošní počasí bude lyžování a dalším zimním sportům přát. Liberecký kraj je tradičně cílem milovníků lyží a věřím, že po loňských omezeních budou letos sjezdovky žít. Provozovatelé připravili mnohá vylepšení a návštěvníci to jistě ocení,“uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Návštěvníky Sportovního areálu Harrachov od 10. prosince potěší zpráva o zavedení online prodeje skipasů a zřízení samoobslužného kiosku pro prodej a vrácení čipových karet. Odpadnou tak dlouhé fronty a bude možné se rovnou vydat na svah a užít si sněhovou nadílku. Návštěvníkům bude také sloužit skidepot – samoobslužná úschovna lyží a bot s vysoušeči.

Online služby a také věrnostní programy rozšířili a inovovali ve SkiResortu Černá Hora – Pec pod Sněžnou. Pro zjednodušení obsluhy v areálu vyrostly takzvané sKiosky, tedy výdejní automaty, ve kterých si lidé online zakoupený skipas vyzvednou.

Ve Špindlerově Mlýně se 11. a 12. prosince koná ŠpindlSkiOpening – slavnostní zahájení zimní sezóny s doprovodným programem; pro návštěvníky budou navíc připraveny skipasy za výhodné ceny. Areál letos nabízí Chytrou sezónku –  skipas, který platí v různých střediscích napříč střední Evropou: v Rakousku, Polsku anebo na Slovensku.

Lyžaři a snowboardisté se letos také mohou těšit na novinku. Provoz zahájí sjezdovka Nová Skalka v areálu Ještědu. Kromě toho lyžaře čeká zcela nový zážitek z večerního lyžování na sjezdovce dlouhé oproti stávajícím 300 metrům nově 1,5 kilometru.

Na Ještědu také rozšířili stávající výukovou plochu o FunArenu, v níž děti naleznou sáňkařskou dráhu, tubing a dětský snow park. Rozšíření doznaly rovněž sjezdovky Slalomák, Liberecká a Beranova cesta. Na Ještědu navíc pořídili nový zasněžovací systém SnowFactory, který dokáže produkovat technický sníh bez ohledu na okolní teploty. Díky tomu se zahájení sezony uskuteční v sobotu 11. prosince. A na své si přijdou i chuťové pohárky: u výstupní stanice lanovky Nové Pláně se na první zákazníky těší nové občerstvení.

Ve Skiaréně Jizerky se rozjela nová, odpojitelná čtyřsedačka s bublinou, která pohodlně obsluhuje lehkou Kostelní sjezdovku a sportovnější Slalomák. Na sjezdovkách přibyla také další sněžná děla a původně užší sjezdovky byly rozšířeny. Letos přichází na řadu modrá turistická sjezdovka, která méně zdatným lyžařům nabídne výrazně větší prostor. Od 11. prosince se tak je možno těšit na celkem 2 lanovky, 3 vleky a 4,9 kilometru sjezdovek.

A kde sdílet své zážitky? Milovníci sociálních sítí mohou využít facebookového profilu REGION LIBEREC.

Tagy