weby pro nejsevernější čechy

O fous, ale za tři body! Liberec : Kladno 3 : 2

Neslaně nemastně začal zápas čtrnáctého Kladna s desátými Tygry, série přesilovek ve prospěch domácích ale přinesla větší tlak domácím a Jelínek dal v páté minutě první branku. Ta ale domácím kýžený klid nepřinesla a i když se snažili, náskok se jim zatím zvýšit nepodařilo. Naopak hosté měli před koncem první třetiny velice zdařilou sekvenci, puk do Kváčovy branky neprotlačili.

Začátek druhé třetiny prolomil střeleckou bezmocnost z posledních kol a nejprve Birner skvělou střelou a potom Klapka dorážkou z předbrankového prostoru zvýšili náskok Tygrů a i když ani teď hosté zbraně nesložili, na ukazateli skóre svítil rozdíl tří branek.

Potvrdili to hned v první minutě třetí třetiny, Kehár dostal svůj tým nadohled a třetí třetina tak byla z celého zápasu nejzajímavější. Dlouho se ale nikomu nepodařilo změnit stav, přesto se zdálo, že kladenští mají ve své nelichotivé pozici na samém konci tabulky ten pech zlomit.

V závěrečném tlaku a při hře v šesti hráčích v poli dvě minuty před koncem dával kontaktní branku Wood.

A i potom se kladenští snažili protlačit až za Kváčova záda, ale nakonec jejich odhodlání nestačilo.

Tygři si připsali plný počet bodů a v následujících skoro dvou týdnech budou hostit na domácím ledě celou řadu soupeřů. Fanoušci se mají na co těšit.

Góly:4:11 Jelínek (Liberec) – 1:0, 22:33 Birner (Liberec) – 2:0,Klapka (Liberec) – 3:0, 40:39 Kehar (Kladno) – 3:1, 58:04 Wood (Kladno) – 3:2

Tagy