weby pro nejsevernější čechy

Ředitel Hlubuček povede Oblastní galerii v Liberci minimálně další rok

Výtky ke způsobu vedení Oblastní galerie v Liberci jejím ředitelem Pavlem Hlubučkem obsahovaly otevřené dopisy, které přicházely vedení Libereckého kraje z odborných kruhů i od výtvarníků či milovníků výtvarného umění.
Kraj jako zřizovatel galerie nejprve uspořádal počátkem loňského prosince schůzku s protestujícími. Ti vyjádřili obavy o budoucnost galerie a výhrady k jejímu vedení. Ředitel také představil svou koncepci rozvoje instituce a výstavní plán. Výsledkem tohoto jednání byla dohoda, že Liberecký kraj projedná s ředitelem nastalou situaci a bude informovat o dalších krocích.
„V druhé polovině prosince jsme se s panem ředitelem Hlubučkem domluvili na dalším postupu. Ředitel bude řídit galerii i nadále, s tím, že zůstaneme v mnohem těsnějším kontaktu, abychom měli detailnější informace o situaci v galerii, a budeme jako zřizovatel sledovat naplňování koncepce rozvoje organizace, kterou pan ředitel vypracoval,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.
Koncepce obsahuje řadu strategických kroků, a to v oblasti nutných investic, sbírek, výstavní činnosti, vzdělávání, ale i například v prezentaci a komunikaci s veřejností. „Na konci letošního roku naplňování koncepce vyhodnotíme. Stejně tak bude jasné, zda pan ředitel připravil odborně zajímavý a pro návštěvníky přitažlivý výstavní plán pro nejbližší roky. Je také nutné, aby se řediteli podařilo stabilizovat i personální situaci. Na základě vyhodnocení roku 2022 rozhodneme o dalším postupu,“ doplnila Květa Vinklátová

Tagy