weby pro nejsevernější čechy

Liberec prohrával od první třetiny, zvrat nedokonal. Tygři : Verva 2 : 3

Do zápasu s litvínovskou Vervou nastoupili domácí s chutí a vytvořili si několik šancí i tlak, který ve výsledku přinesl několik vyloučení na straně hostů, jenomže tady se ukázalo, že hosté nepřijeli se sklopenou hlavou a hned dvakrát při vlastním oslabení přečíslili obranu Tygrů a jenom štěstí a tyčka zabránila, aby se ujali vedení. Hra se ale očividně začala přiklánět na jejich stranu, takže do konce první třetiny vstřelil branku nejprve Hrbas a po něm i Hübl, takže slibně rozehraný zápas měl najednou skore 0:2.

Druhá třetina dnešního zápasu byla zatím asi nejzábavnější, kterou jsme tu letos viděli. Liberečtí opravdu nechtěli nechat hosty zvítězit tak snadno a do druhé třetiny vlítli opravdu s chutí a nadšením. V sedmadvacáté minutě protlačil za Goldova záda puk Ordoš, Jícha sice po dalším úniku opět přidal branku do kolonky Verva, ale Birner zase vrátil domácí na dohled. Mezitím se hra přelévala z jedné strany kluziště na druhou, ale nebylo to žádné bruslení lážo plážo, ale bruslení s nasazením a odhodláním. Tohle byl hokej, který měl spád, obsah a nepětí.

Jestli byla druhá třetina nadprůměrná, třetí se zase vrátila do ne úplně zajímavého průměru. Liberečtí se sice stále snažili obrátit skóre, ale jejich největší bolest — neschopnost proměnit šance — se ukázala v plné nahotě. Nejbolestněji si to fanoušci uvědomili při minutu dvacet trvající přesilovce pět na tři, kdy nejenom Tygři nevystřelili, ale nebyli schopni se ani usadit v útočném pásmu.

Tři body bere Verva.

Příští týden se v Liberci hraje hned třikrát.

Góly: 16:00 Hrbas (Litvínov) – 0:1, 19:28 Hübl (Litvínov) – 0:2, 26:19 Ordoš (Liberec) – 1:2, 29:20 Jícha (Litvínov) – 1:3, 30:41 Birner (Liberec) – 2:3

 

Tagy