weby pro nejsevernější čechy

V domácí sérii se Tygrům nedaří, Liberec – Olomouc 3:4p

První třetina zápasu mezi domácími Tygry a hosty z Olomouce byla bez napětí, bez vyloučení a bez napětí. Branka ale přeci jenom jedna padla, po střele Švrčka v jedenácté minutě se hosté ujali vedení 0:1.

Drhá třetina byla přeci jen o poznání zábavnější, ve finále však přinesla víc radosti hostům. Ve dvacáté sedmé minutě se sice prosadil kapitán domácích Jelínek a jeho gól přinesl na hole domácích větší aktivitu. Vynutili si i faul, ale přesilovku využít nedokázali. A i jejich entuziazmus se pomalu vytrácel.

A potom dvakrát udeřil Olomouc. V pětatřicáté minutě vrátil hostům vedení Navrátil a na výsledných 1:3 ve stejné minutě (!) po druhé třetině upravil Nahodil.

Domácí ale nechtěli prohrát. Ve třetí třetině byla třiapadesátá minuta tou, ve které se měnilo skóre. Nejprve Klapka a vzápětí Filippi vrátili fanouškům naději. Jenomže tyhle branky na vítězství nestačili a hrálo se prodloužení.

Sice to není až takový vabank, jako penalty, ale rozhodují maličkosti a na reparát není čas.

Tím, kdo rozhodl byl Krejčí. V šedesáté čtvrté minutě po podařené akci zvedl ruce a body byli rozděleny v poměru 1:2.

Celý střed tabulky budou ale právě tyhle bodíky nakonec rovnat a rozhodnou, kdo si zahraje v playOff a ze kterého místa bude startovat.

Ve čtvrtečním zápase potom příjde zkouška, která naznačí jak na tom Tygři doopravdy jsou. Přijede letošní ligový premiant, Třinec.

Góly:10:17, Švrček (Olomouc) 0:1, 26:48, Jelínek (Liberec) 1:1, 34:02, Navrátil (Olomouc) 1:2, 34:43, Nahodil (Olomouc) 1:3, 52:17, Klapka (Liberec) 2:3, 53:03, Filippi (Liberec) 3:3, 63:03, Krejčí, Olomouc, 3:4

 

Tagy