weby pro nejsevernější čechy

Kraj podpoří řemeslnou turistiku a výpravy za zážitky. Rozdělí milion korun

Podpora rozšíření turistické nabídky a tvorby a zavedení produktů cestovního ruchu zaměřených na zážitkovou turistiku a řemeslné tradice na území Libereckého kraje a jeho turistických oblastí Český ráj, Jizerské hory, Lužické hory, Krkonoše a Máchův kraj.
To je účel dotačního programu, jehož vyhlášení schválilo na svém prosincovém zasedání Zastupitelstvo Libereckého kraje. Nese název 7.6 – Řemeslná a zážitková turistika 2022 a vyčleněn v něm je rovný milion korun.
Podpory se dočkají projekty zaměřené na tvorbu turistických produktů v oblasti tradic a řemesel a zážitkových programů.  Jedná se hlavně akce s možností vyzkoušet si řemeslo, zážitkové workshopy, dílny, únikové hry, prohlídky – a to i v online podobě –, tvorbu nových turistických produktů a produktových balíčků, rozvoj online forem propagace a marketingu a tvorbu audio průvodců či mobilních aplikací.
„Lidé chtějí mít rodinný a individuální výlet či dovolenou spojené čím dál častěji s poznáním některé z tradic, ale i nových řemeslných dílen, které příslušné místo nabízí. Liberecký kraj má nabídku širokou a ukazuje se to i v zájmu o tento dotační program,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.
Loni Liberecký kraj podpořil v rámci tohoto dotačního programu 20 projektů za 881 263 korun. Turisté si měli možnost vyzkoušet na vlastní kůži, jaké je to být sklářem, šperkařem, papírníkem nebo bylinkářem. Milovníci piva mohli vyrazit nejen za pivním zážitkem, ale také za místními krásami, na Krkonošskou pivní stezku, Pivní stezku Lužických hor nebo třeba na exkurzi do Pivovaru Rohozec.
Žádosti o dotaci lze podávat od 24. ledna do 18. února tohoto roku. Je třeba vyplnit formulář, který se nalézá na internetových stránkách Libereckého kraje.

Tagy