weby pro nejsevernější čechy

Oceněním v soutěži Zlatý erb o nejlepší webové stránky se mohou pyšnit v Semilech a v Bedřichově

Krajské kolo čtyřiadvacátého ročníku soutěže Zlatý erb zná své vítěze. Nejlepšími elektronickými počiny jsou webové stránky města Semily a obce Bedřichov. Zlatý erb vyhlašuje Liberecký kraj ve spolupráci se spolkem Český zavináč. Soutěž je určena městům a obcím v regionu, které mají oficiální webové stránky, elektronické služby nebo turistické webové prezentace.

„Moc mě těší, že můžeme rok od roku posuzovat stále sofistikovanější a uživatelsky příjemnější vzhled a technické zpracování webových stránek měst a obcí. Soutěž Zlatý erb není jenom o pomyslných vavřínech, je to zároveň skvělá příležitost získat zpětnou vazbu a užitečné informace od poroty tak, aby do budoucna mohli účastníci své internetové prezentace ještě více vylepšovat,“ uvedl hejtman Martin Půta. 

Letos porota hodnotila kritéria, jako jsou kvalita poskytování služeb občanům, důvěryhodnost a responzivnost webu, přístupnost či přehlednost.

Výsledky soutěže Zlatý erb 2022:

Kategorie: nejlepší webové stránky obce

  1. místo: Bedřichov
  2. místo: Mařenice
  3. místo: Svijany

 

Kategorie: nejlepší webová stránka města

  1. místo: Semily
  2. místo: Lomnice nad Popelkou
  3. místo: Cvikov

Do letošního ročníku soutěže se přihlásily 4 obce a 9 měst. Do celostátního kola postupují vítězové – město Semily a obec Bedřichov. Výsledky budou vyhlášeny 16. a 17. května letošního roku na konferenci ISSS v Hradci Králové. Tam bude udělena cena místopředsedy vlády pro digitalizaci za nejlepší turistickou prezentaci na webových stránkách měst a obcí či krajů, regionů či organizací destinačního managementu.

Tagy