weby pro nejsevernější čechy

Liberecký kraj znovu zabodoval v celostátní soutěži o nejlepší propagační materiály

Další úspěchy sklidil Liberecký kraj na již sedmém ročníku soutěžní přehlídky turistických propagačních materiálů Touristpropag, který se každoročně koná v rámci veletrhu cestovního ruchu v Lysé nad Labem. V celkem dvaceti kategoriích hodnotila třináctičlenná porota, tvořená odborníky z cestovního ruchu i z grafického designu materiály z celé republiky. Do Libereckého kraje putovala hned tři ocenění.

Kraj obsadil druhé místo v kategorii Turistický průvodce s brožurou 7 dní v Libereckém kraji, ve které se mimo jiné turisté dočtou, co dělat v jednotlivých oblastech kraje s dětmi, když počasí nepřeje. Porotu si získala hlavně díky originálnímu grafickému zpracování.

V kategorii Propagační leták se Liberecký kraj znovu umístil na 2. příčce, a to s brožurkou Liberecký kraj – Hrady, zámky a zříceniny. Porota ocenila grafiku, ale i dobrou možnost jejího využití při plánování výletů.

„Návštěvníci jsou čím dál náročnější a pracovníci oddělení cestovního ruchu se snaží najít co nejatraktivnější formu, jak je zaujmout. V tištěných materiálech i v online prostoru. A daří se to,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Úplně novou kategorií pro tento ročník byla kategorie Propagační spot. Tady se Libereckému kraji podařilo získat další druhé místo – za spot o Křišťálovém údolí. Oceněny byly také destinační managementy Český ráj a Krkonoše a dále město Česká Lípa.

Již sedmý ročník této soutěže vyhlásily organizace Pruh Polabí, asociace turistických informačních center a cestovních kanceláří České republiky, Česká unie cestovního ruchu a společnost Výstaviště Lysá nad Labem. Celkem se posuzovalo na 300 přihlášených materiálů v kategoriích: Propagační spot, Zpravodaj roku 2022, Nástěnné, stolní a kapesní kalendáře, Turistické noviny a další. Kompletní výsledky jsou na webuhttp://www.turistpropag.cz/.

Tagy