weby pro nejsevernější čechy

Začátek školního roku v Naivním divadle – představení a prohlídka zákulisív

Naivní divadlo Liberec zve v sobotu 3. září v 10:00 hodin na první představení nové divadelní sezóny. Pro rodiny s dětmi si u příležitosti začátku školního roku připravilo inscenaci inspirovanou dílem Jana Amose Komenského – Kabinet zázraků neboli Orbis pictus. Jako bonus proběhne po představení prohlídka divadelního zákulisí s průvodcem, během které bude možné navštívit prostory divákům jinak běžně skryté, prohlédnout si výstavu loutek a také si práci s loutkami vlastnoručně vyzkoušet.
Na první zářijovou sobotu, a tudíž začátek školního roku si Naivní divadlo Liberec pro své diváky připravilo představení Kabinet zázraků neboli Orbis pictus. A výběr to zdaleka není náhodný. Inscenace pro děti od 5 let, kterou v NDL připravil tvůrčí tým režisérky Michaely Homolové (výprava Hza Bažant, hudba Filip Homola), se totiž inspiruje ve světově proslulé učebnici Jana Amose Komenského a je vlastně jakýmsi „divadelním úvodem“ do fungování planety Země. Podtitul inscenace by klidně mohl znít „Zeměkoule v kostce“, nebo přesněji – ve skříni: po vzoru starobylých kabinetů kuriozit herci z jednotlivých poliček tajemného kabinetu vytahují méně či více známé artefakty, které rozžívají pomocí těch nejstarších i nejtradičnějších loutkářských triků. Těmito divadelními zázraky a kouzly postupně dětské diváky seznámí s největšími zázraky v životě kolem nás.
Součástí sobotního programu je také divadelní procházka, na kterou se diváci vydají s průvodcem po skončení představení. Společně nahlédnou do zákulisí loutkového divadla včetně jeviště a technického zázemí. K vidění bude výstava loutek a nechybí ani herna, kde si rodiče s dětmi práci s loutkami vyzkouší.

Tagy