weby pro nejsevernější čechy

První výhra za tři body a hned velkolepá! Tygři : Motor 6 : 1

Myslím, že otázku: bude zase plichta? slyšeli hráči Bílých tygrů z Liberce za posledních několik týdnů mnohokrát a asi je ani příliš netěšilo, že jsou v této disciplíně nejlepší v republice. Do dnešního zápasu zvolili ten nejlepší recept, když hned od první vteřiny byli opravdu soustředění, důrazní a šli za dobrým výsledkem. V domácích zápasech, myslím, předvedli takovýhle výkon poprvé (i když se k němu blížil i výkon v minulém zápase na domácím ledě).

Navíc se hostující Motor nechal často vylučovat a i když spousta šancí vzala za své a puk se do branky soupeře nedostal (hodně toho chytil bývalý tygří brankář Hrachovina; díky Hrášku!), Tygři ve své snaze neumdlévali. Na druhou stranu, když se do výhody jednoho muže v poli dostali jihočeši, domácí bránili přímo vzorně a dlouho hájili čisté konto.

Menší zaváhání přišlo v polovině druhé třetiny, kdy dal kontaktní gól Šedivý, ale ani to tentokrát domácí nezneklidnilo a pokračovali ve své spanilé jízdě dál.

Motor zkusil už čtyři a půl minuty před koncem odvolat brankáře, což vlastně vzápětí potrestal Frolík.

A bylo vymalováno, vlastně ne tak docela…

I ten krátký interval do šedesáté minuty stačil na to aby branky přidal ještě Balinskis a Štibingr.

Ta otázka na plichty asi hned tak nepříjde i když čistě technicky se dneska hrála předehrávka až desátého kola, takže ta osmá plichta v osmém kole ještě může přijít.

 

Góly: 18:18, Birner (Liberec) 1:0, 32:38, Balinskis (Liberec) 2:0, 34:59, Šedivý (Budějovice) 2:1, 39:58, Vlach (Liberec) 3:1, 55:31, Frolík (Liberec) 4:1, 58:44,  Balinskis (Liberec) 5:1, 59:03, Štibingr (Liberec) 6:1

Tagy