weby pro nejsevernější čechy

Jubilejní Večer pro tiché tlapky provázely bouřlivé ovace

Po dvou letech nucené covidové pauzy se do Severočeského divadla opery a baletu v Ústí nad Labem vrátil benefiční koncert Večer pro tiché tlapky. Pořádá ho vždy v adventním čase ústecká Speciální škola Pod Parkem. Je to patrně jediná škola v republice, která má pro zooterapie vlastní terapeutická zvířata — psy pro canisterapii, kočky pro felinoterapii, králíky. Výtěžek z celé benefice pak jde především na veterinární péči a pravidelné povinné prohlídky zvířat a částečně jako příspěvek na krmení a výcvik.

Před dvanácti roky proběhl první Večer pro tiché tlapky v ústeckém muzeu, po dvou letech ale přestal Císařský sál stačit a celá akce se přestěhovala do městského divadla. Každoročně beznadějně vyprodaný koncert je složený především z vystoupení jednotlivých tříd  žáků speciální školy a jejich pedagogického personálu. Doplněn je pak hudebním vystoupením populárních hudebních hvězd, v minulosti to byl třeba Daniel Hůlka nebo Leona Machálková. V desátém jubilejním ročníku jsme na podiu přivítali  Ondřeje Gregora Brzobohatého, který potěšil svým minirecitálem a v samotném závěru společně se všemi účinkujícími dětmi přidal Modlitbu z filmu Anděl Páně 2.

Celým večerem provázel Pavel Cejnar a paní  ředitelka speciální školy Mgr. Martina Brhelová. Na podiu se pak vystřídali se zdravicí radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková, ředitelka Státní vědecké knihovny Ústí nad Labem Jana Linhartová, zástupce hlavního sponzora večera Skanska regionální manažer Luděk Linhart s šekem v hodnotě 50 000,- korun a zástupci primátora města pro oblast školství Bohumil Ježek a Tomáš Vlach s darovacím šekem 20 000,- korun.

Všechna vystoupení žáků s pedagogy byla opravdu nádherná a velmi často dojemná, pokaždé odměněná mohutnými ovacemi a několikrát stálo celé divadlo na nohou, což byla sladká odměna pro všechny, kteří se přípravě vystoupení věnovali několik týdnů. Překvapením večera bylo také vystoupení pedagogů z neštěmické pobočky speciální školy, rovněž odměněné velkým aplausem.

Celkově se příspěvek benefičního večera vyšplhal na 225 400,- korun. Děkujeme!

Tagy