weby pro nejsevernější čechy

Divadlo všem ve Vrchlického sadech zářilo sluncem a neskutečnou pohodou

Pohádkové nedělní odpoledne v posledním květnovém víkendu připravily pro klíšské i přespolní děti Promyky, takto tři kamarádky Míša, Olinka a Lucka. Mám rád jejich akce, protože na nich vždycky vládne obrovská pohoda, nikam se nespěchá, všichni se usmívají a program je vždy příjemně vyvážený. Nejinak tomu bylo i na dalším ročníku nápadité a záslužné akce Divadlo všem.
Už první pohádku DS MLADÁ SCÉNA o příhodách kocoura Modroočka sledovalo značné množství dětských i dospělých diváků. Mladá scéna se již několik desetiletí věnuje pohádkám pro děti, často vyráží za hranice Ústeckého kraje, aby pobavila diváky v celé republice. Výrazné kostýmy, výrazná scénografie a v uzavřených divadelních sálech také prvky černého divadla, to vše jsou jejich charakteristické znaky.
Svou troškou do mlýna přispěli i tentokráte žáci dramatického kroužku ZŠ Palachova a předvedli veselou sbírku jazykolamů a roztomile provedenou pohádku O Šípkové Růžence.
V loutkohereckém světě jsou BUCHTY A LOUTKY známým a slavným pojmem, soubor se zaměřuje nejen na tvorbu pro děti, některé kusy pro dospěláky se v minulosti staly legendárními. V komornějším obsazení přivezli herci pohádku o skřítcích.
Vydařené nedělní odpoledne uzavřel TYJÁTR PANA ŠEDOPLÁŠTĚ, za kterým se skrývá Václav Novák, pedagog ústeckých Speciálních škol Pod Parkem. Bylo jasně vidět, že svou profesi ovládá, děti umí zaujmout, vyhecovat k výkonům, zapojit do dění a rozdovádět k radosti. Jeho pohádka Proč Hejkala bolí zub měla u početného dětského publika velký úspěch.
K celkové atmosféře a veliké pohodě přispěly výtvarné dílničky Olinky nebo Blanky z firmy Blanche – exotické pokojovky, s níž si mohly děti zasadit svou rostlinku a odnést si ji domů. Zájemci se mohli probírat hadříky, botkami a kabelkami v bazárku za fontánou, hned vedle střekovští hasiči nabídli možnost vyzkoušet si svoje dovednosti a šikovost. Svůj knihokoutek tu měla Knihovna Ústeckého kraje, výrobky nabízel klub seniorek. Voňavý stánek nasladko tradičně přivezl ManuČoko, naslano zase Hranolka boys s belgickými hranolky. Dobroty bylo možno zakoupit i v pojízdném Špajzu.
Neměnným pravidlem bývá, že na svých akcích Promyky vždy nabídnou pomoc potřebným. Tentokráte bylo možno buď přímým příspěvkem nebo zakoupeným merchem či koupí krásných pohlednic od Olinky Jarolímkové přispět   Nadačnímu fondu Plamínek naděje. Vybraná částka bude využita k zakoupení kompenzačních pomůcek pro Kačenku.
Děkujeme a už se těšíme Nádheru, kterou se posledních několik let ve Vrchlického sadech uzavírají prázdniny a startuje školní rok.
Statutární město Ústí nad Labem, Greif, Air Products, Ústecká komunitní nadace, Spolchemie, Veřejný sál Hraničář, Uličník ústecký a Ondrovi Bartošovi tiskárna Slon – těm všem patří veliký díky za sponzorování a pomoc.
Tagy