weby pro nejsevernější čechy

Naivní divadlo Liberec vstoupilo do nové sezóny

Naivní divadlo Liberec odstartovalo svou sedmdesátou čtvrtou divadelní sezónu, která přinese opět mnoho zajímavého. V plánu jsou tři nové inscenace, přičemž zkoušení první z nich je nyní v plném proudu. Loutková novinka pro dospívající a dospělé s názvem Horror vacui se inspiruje životem a dílem grafika, malíře a spisovatele Josefa Váchala. Její premiéra se uskuteční v říjnu.

Dále se rodiny s dětmi, žáci i učitelé mateřských a základních škol mohou těšit na řadu krásných představení nejen z repertoáru Naivního divadla, ale také v podání nejrůznějších hostů. Chybět nebude tradiční Noc divadel, která v této sezóně proběhne netradičně dvakrát, a také workshopy, rodinná odpoledne či Večery v Naivním.
Režisérem zmiňované říjnové novinky Horror vacui je Filip Homola, v NDL podepsaný mimo jiné pod cenami ověnčeným titulem Jsou místa oblíbená tmou, kde nikdy a nic na ostrovech se skrývá odlehlých. Na svém nejnovějším počinu spolupracuje s výtvarníkem Robertem Smolíkem. Imaginativní inscenace nabídne dospívajícím a dospělým vhled do života a tvorby jedné z našich největších uměleckých osobností 20. století – grafika, malíře, řezbáře, spisovatele a filozofa Josefa Váchala (1884–1969).
Zbylé dvě novinky vzniknou na jaře příštího roku. V únoru se uskuteční premiéra poetické inscenace pro děti od dvou let Červený balónek, která se volně inspiruje slavným stejnojmenným francouzským filmem (a posléze knihou) režiséra a scénáristy Alberta Lamorisse z roku 1956. Ve spolupráci s výtvarnicí Bertou Doubkovou ji připravuje domácí tvůrčí tým v čele s režisérkou Michaelou Homolovou, jenž má na kontě řadu oblíbených a úspěšných titulů pro nejmenší děti (O beránkovi, který spadl z nebe, Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! a další).
V květnu se pak žáci prvního stupně základních škol mohou těšit na Yettiho. Inscenaci o síle a významu lidské imaginace a zvídavosti připravuje tvůrčí tým pod vedením talentované režisérky Anny Klimešové (v NDL inscenace Hvězdný posel).

Tagy