weby pro nejsevernější čechy

Šikovné ruce se opět předvedou v Kravařích

V rámci Dnů evropského dědictví se i letos bude konat tradiční akce na Vísecké rychtě v Kravařích – Šikovné ruce aneb setkání těch, kteří tvoří pod značkou „vyrobeno vlastníma rukama“.

Rychta se svým programem pro všechny generace bude otevřena v sobotu 9. září od 10 do 16 hodin. Ve 13 hodin vypukne pohádka „O neučesaných vlasech“ v podání Perly Kučerové.

Pro všechny návštěvníky je připraven prodej originálních výrobků, účast přislíbili Martina Benešová (oděvy z přírodního materiálu, držitelka regionálních ocenění), Vladimíra Zborníková (keramika), Petr Kapalín (dřevěné šperky a dekorace), Petr Šmíd (dřevěné misky) a včelař Mirek Fikar.

Pro malé i velké jsou připraveny tvořivé dílny, kde svoji práci představí Ludmila Brychová (perníčky), Kristýna Hovorková (drátování), Hana Cajthamlová (šité výrobky), výše zmíněný včelař (výroba svíček), spolek Souznění z České Lípy (paličkování a tvoření ze slámy).Tvůrčí dílny doplní už druhé „Bylinkaření s Ekoporadnou Orsej“. Kromě bylin z klášterní zahrady a Vísecké rychty bude představena i semínkovna Ekoporadny Orsej, v níž drobní pěstitelé sdílejí semena užitkových, ale i okrasných rostlin a pokojové květiny. Návštěvníci si budou moci namíchat vlastní voňavou kytici a připravit bylinkovou sůl či tradiční balkánské koření čubrica.„Dílny doplní i ukázky starých řemesel, nenechte si ujít předení příze a práci kováře,“ doplňuje Marek Hofman, vedoucí pobočky.

Občerstvení zajištěno, stodole bude kralovat Marcel Kremina.

Vstup je zdarma v rámci Dnů evropského dědictví.

Tagy