weby pro nejsevernější čechy

Naivní divadlo zve na večerní potlach s koncertem

Večer v trampském stylu a navíc s koncertem si na pondělí 30. října 2023 připravilo liberecké Naivní divadlo. V rámci tradičních Večerů v Naivním uvede v 19:00 hodin loutkovou komedii O hodině navíc aneb Potlach v hustníku, na kterou naváže koncert folk-rockové kapely Poslední šance Míry Ošance. Uvedení této inscenace na samém sklonku října přitom není zdaleka náhodný. Její děj se totiž odehrává v onu magickou noc, kdy se mění letní čas na zimní a ručičky hodinek se posouvají o hodinu zpět.
Inscenace, která vznikla v roce 2018 u příležitosti 100. výročí trampingu v Čechách, se odehrává uprostřed hlubokého lesa, v trampské osadě, kde se právě koná sraz trampů, řečený potlach. Je říjen a trampové jako každý podzim zavírají les před blížící se zimou.
Tato noc je však výjimečná ještě něčím jiným… mění se čas. A právě ve chvíli, kdy dojde k onomu osudnému okamžiku a ručičky hodin se vrátí o hodinu zpátky, prožijí trampové jedno velké a těžko uvěřitelné noční dobrodružství. Loutkovou komedii podle původní hry
Víta Peřiny připravil tým pod vedením plzeňského režiséra Tomáše Dvořáka, jenž je v Naivním divadle podepsán pod dlouhou řadou úspěšných titulů (Alibaba a čtyřicet loupežníků, Labutí jezírko, Komáři se ženili…).
Diváci se kromě samotného příběhu mohou těšit na ručně řezané marionety, velkou dávku humoru a v neposlední řadě také na koncert kapely Poslední šance Míry Ošance, která zahraje po představení v prostorách divadelního baru. Folk-rockové uskupení pod vedením korepetitora a herce Míry Ošance má na playlistu jak autorské písně, tak songy legendárních Crosby, Stills, Nash & Young.

Tagy