weby pro nejsevernější čechy

Hostinec, lázně, nemocnice i mauzoleum. Filmaři poznávají Liberecký kraj

Dvoudenní výpravu po místech, která by mohla být vhodná pro natáčení filmů, uspořádala s podtitulem Z lázní do sokolovny aneb civilní i industriální lokace Libereckého kraje filmová kancelář Liberec Film Office ve spolupráci s Czech Film Commission. Akci ze svého rozpočtu hradil Liberecký kraj.

Liberec Film Office pravidelně připravuje otevřené výzvy pro nové zájemce z řad majitelů zajímavých objektů i regionálních filmových profesionálů. Cílem těchto aktivit je představit celý kraj jako atraktivní lokalitu nejen pro české, ale i pro zahraniční filmové produkce,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně hejtmana pro resort kultury, památkové péče a cestovní ruch.

Poznávací cestu, kterou pravidelně organizuje Czech Film Commission s vybranou regionální filmovou kanceláří. Cílem akce je představení nových potenciálních lokací a navázání nových spoluprací. Podzimní turné, které se uskutečnilo 31. října a 1. listopadu, se zaměřilo především na představení Frýdlantska a Jablonecka.

Obě oblasti nabízí velké množství architektonicky velmi zajímavých industriálních objektů – secesní textilní továrnu v Andělské Hoře, výrobní areál Juta Višňová, areál společnosti GB Beads nebo Huť Marie. Program ale zahrnoval i místa, která nejsou mimo region tolik známá, a přesto mají velký filmový potenciál – Klingerovo mauzoleum a Městské lázně v Novém Městě pod Smrkem, Kostel Neposkvrněného početí Panny Marie v Horní Řasnici či Beranův hostinec v Trávníčku.

Město Jablonec nad Nisou, které se stalo partnerem této výpravy, vybralo Kantorovu vilu, Sokolovnu a bývalou dětskou nemocnici.Do programu byl zařazen i hotel Petřín.

 

Tagy