weby pro nejsevernější čechy

Naivní divadlo uvede novou inscenaci pro děti od tří let

V Naivním divadle Liberec se v sobotu 3. února 2024 uskuteční slavnostní dvojpremiéra nové loutkové inscenace s názvem Červený balónek. Po titulech O beránkovi, který spadl z nebe a Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! se tak v NDL objevuje další studiové představení pro nejmenší publikum od tří let, za jehož vznikem i tentokrát stojí autorsko-režijní dvojice
Vít Peřina a Michaela Homolová. O výpravu se postarala nadějná mladá výtvarnice Berta Doubková, pod hudbou je podepsán Filip Homola.
Inscenace vypráví o malém chlapci a jeho balónku, který nejenže umí létat, kam si zamane, ale především dokáže opětovat hochovo přátelství. Jenže ubrání chlapec svého nafukovacího kamaráda před nechápavými dospělými či partou dětských raubířů z ulice?
Poetická inscenace, která se hraje v komorním studiovém prostoru pro omezený počet diváků a je téměř beze slov, se vyznačuje zajímavou scénografií.
„Bludiště rozlehlého města jsme soustředili do kompaktní prostorové skládačky na točně. Ta nám umožňuje variabilně měnit pouliční zákoutí příběhu. Městská šeď se rozestupuje a v ulici se vznáší… červený balónek“, prozradila ke scéně výtvarnice Berta Doubková.
Naivní divadlo uvádí svou novinku od středy 31. ledna pro děti z  mateřských škol, premiéra pro veřejnost se uskuteční v sobotu 3. února v 15:00 a 17:00 hodin. Další příležitost zhlédnout novou inscenaci budou mít diváci z řad veřejnosti v sobotu 10. února v 10:00 a 15:00 hodin.

Tagy