weby pro nejsevernější čechy

Ztracené vedení tři nula a pouhý bod zůstal v Liberci

Hned po první třetině zápasu mezi Tygry a hradeckým Moundfieldem bylo jasné, že tento zápas si připíše pár rekordů. Třetina trvala šedesát tři (!!!) minut a bylo uděleno pětačtyřicet trestných minut! O gólech se rozhodovalo u videa a to i několikanásobně. Příště možná nastoupí na lavici trestoměřičů i týmy právníků a o osudu zápasu se bude rozhodovat v soudních síních. Možná se cestou ztratí hokej, což byla hra tvrdých mužů, kteří byli ochotni rány přijímat i rozdávat.

Přesto se třetina nakonec dokodrcala ke svému konci a po sporném vyloučení Filippiho do konce zápasu liberečtí vedli 3:1.

Druhá třetina přinesla další várku vyloučených a dvě kuriozní branky, kterými se domácí připravili o vedení. Dvě chyby v obraně znamenaly srovnání stavu zápasu na tři tři a vyhlídku na další pokračování ve stejném, tedy poněkud bramboračkovém, stylu hry.

Nakonec přinesla třetí třetina rovněž řadu vyloučení, ale hlavně tlak hostů, kterému domácí mužstvo nedokázalo účinně čelit. Tlak hradeckých ale branku nepřinesl a po dlouhé době se v Liberci prodlužovalo. I byli o fous lepší a závěrečnou minutu a půl hráli bez brankáře čtyři na tři. V posledních sekundách naopak nevyužili šanci trefit branku hradeckých Tygři.

Rozhodující penalta patřila Hradci, který si domů veze dva body.

Branky: 0:49 Jayce Hawryluk (Liberec) 1:0,  7:12 Jaroslav Vlach (Liberec) 2:0, 7:58 Martin Faško-Rudáš (Liberec) 3:0, 13:26 Jérémie Blain (Hr. Králové) 3:1, 27:04 Jan Eberle (Hr. Králové) 3:2, 34:25 Marek Zachar (Hr. Králové) 3:3