weby pro nejsevernější čechy

Začalo předkolo letošního hokejového playOff. Liberec překonal Spartu v prodloužení.

První zápas předkola playOff svedl dohromady předloňské finalisty hokejové ligy, Sapartu s Libercem. Oba týmy nakonec vybojovaly možnost vstoupit do předkola v posledních zápasech základní části, a zatímco Tygrům unikl přímý postup o fous, Sparta o fous postoupila. Protože je ale liga v tomto segmentu opravdu hodně vyrovnaná, nebyl v zápase jasný favorit, i když bookmakeři přeci jenom lehce favorizovali domácí.

Hokej obě družstva předváděla svižný, tedy mnohem svižnější než obyčejně, nebyla to žádná přestřelka a po základní době hrací doby byl stav srovnaný na výsledku 2:2 (proti předpokladu našeho specielního experta, fotografa ČTK, který vyčetl z křišťálové koule svého širokoúhlého objektivu stav 1:1!).

Přesto došlo k odhadnutému prodloužení a tady byli šťastnější Tygři, kteří brzy rozhodli střelou Tomáše Filippiho.

Filip Pešán (Liberec): „Byl to velice těžký vstup do utkání. Sparta byla nebezpečná v brejcích, což jsme si častokrát nepohlídali. V tom budeme zítra lepší. Podržel nás velmi výrazně Roman Will a jsem rád, že jsme naší aktivitu během celého zápasu přetavili ve vítězný gól v prodloužení. Disciplína je velice důležitá jak na ledě, tak na střídačce. Jsem hrozně rád, že jsme to dnes drželi.“

František Výborný (Sparta): „Je to škoda. Zápas byl vyrovnaný, jak jsme předpokládali. Šance byly na obou stranách. V úvodu jsme se srovnávali s náporem Liberce, ale potom jsme to solidně pokrývali a z brejků jsme začali hrozit. My jsme tam měli v prodloužení střelu Kuldy a dorážku, kterou jsme nedali. Přišlo vyloučení a prohráli jsme, nedá se nic dělat. Musíme se zmobilizovat a jít do toho zítra znovu. Myslím, že hráči podali dobrý výkon. Míra Forman má zlomenou ruku, to je pro nás velká ztráta. Budeme se muset rozhodnout, koho tam zařadíme.“

Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha 3:2 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Redenbach (Ordoš, Šmíd), 24. Redenbach (Jašek, Ševc), 63. Filippi (Bakoš) – 18. P. Vrána (Řepík, J. Hlinka), 25. J. Mikuš (Pech). Rozhodčí: Hradil, Kika – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:0. Diváci: 4920. Stav série: 1:0.

Tagy