weby pro nejsevernější čechy

Další „Tygří“ rok pro útočníka Michal Bulíře

Liberecký rodák a odchovanec Michal Bulíř nebude ani v příští sezóně chybět v dresu Bílých Tygrů Liberec. Vedení klubu uplatnilo opci, která byla zakotvena v hráčově dosavadní smlouvě. Šestadvacetiletý útočník si tak připíše už svou osmou sezónu v nejvyšší soutěži, všechny přitom odehrál ve svém mateřském klubu. Doposud má Michal Bulíř na svém kontě 357 zápasů, ve kterých si připsal 172 kanadských bodů.


Vyjádření sportovního ředitele Filipa Pešána: „Michal Bulíř se svým dlouhodobým působením u Bílých Tygrů stal ikonou klubu. Rádi jsme u něj uplatnili opční právo. Další rok by měl Michal ještě více promlouvat do produktivity týmu a být nedílnou součástí nejdůležitějších okamžiků zápasů a celé sezony. Osobně si myslím, že by si svými výkony v letošní sezoně, měl Michal výrazně říci o zahraniční angažmá, má nejvyšší čas.“

Profil:
Liberecký odchovanec Michal Bulíř pochází ze sportovní rodiny. Jeho otec Petr byl aktivním fotbalistou a v devadesátých letech hrál první ligu za místní Slovan. Není divu, že Michal se v lecčems potatil, i když si nakonec vybral místo míče hokejku. S hokejem začal Michal už ve třech letech a k nejrychlejší kolektivní hře na světě ho přivedl jeho děda Jaroslav Kasík, který tento sport kdysi sám hrál a následně působil jako funkcionář v Liberci.
Už v žákovských kategoriích Bulíř ukazoval, že patří mezi střelecky schopné útočníky. Když mu ani přechod do juniorky nečinil problémy, naskočil 22. prosince 2009 ke své premiéře v seniorské extralize. Na ledě Třince sice Tygři prohráli 5:4, pro osmnáctiletého Michala byl ale start mezi dospělými určitě pěkným vánočním dárkem.
V sezoně 2011/12 už se Michal napevno usadil v libereckém A-týmu. Už v pátém kole zaznamenal svůj první gól v extralize. Při zranění kapitána Petra Nedvěda navíc vedl i liberecký první útok. Jeho nejlepší zápas přišel v play-off, kdy čtyřmi body (3+1) prakticky sám porazil ve čtvrtfinále České Budějovice.
V dalších sezonách se postupně propracoval mezi nejvýraznější tváře Bílých Tygrů a velkou měrou se podílel i na historickém titulu Bílých Tygrů. Vyzkoušel si první i druhou útočnou formaci a v základní části posbíral 34 kanadských bodů. Ve vyřazovacích bojích navíc pomohl týmu dalšími dvanácti body a po boku spoluhráčů z formace Michalů Birnera s Řepíkem zvedl nad hlavu zasloužený pohár.
Michal patřil k důležitým mužům Pešánova výběru i v následujícím ročníku 2016/2017. Jeho výkonu mu vynesly pozvánku do národního týmu, kde si užil zápasovou premiéru na Euro Hockey Tour. Bohužel populárního hráče s číslem 88 brzdily zdravotní problémy, kvůli nimž přišel i o část vyřazovacích bojů.
Zdravotní patálie se mu nevyhnuly ani v minulém ročníku, kdy ho zastavilo vorové onemocnění. Vinou nemoci naskočil v základní části pouze do 32 duelů, na play-off se ovšem vrátil a na ledě ukazoval, že ze svých kvalit nic neztratil. V deseti zápasech vyřazovacích bojů si připsal sedm bodů, vyřazení s Hradcem Králové ale bohužel neodvrátil.