weby pro nejsevernější čechy

Barevná planeta opět rozzářila ústecké centrum

V doprovodu velmi příjemného a stále ještě letního počasí proběhl v sobotu 8.září v Ústí nad Labem již 19.ročník multikulturního festivalu BARVENÁ PLANETA, kterou tradičně pořádá PORADNA PRO INTEGRACI.

Tři největší veřejná prostranství v centru se vzájemně propojila a zaplnila stovkami lidí, kteří si přišli užít bohatý a pestrý program na dvou hudebních scénách, seznámit se s komunitami cizinců v městě žijících a také ochutnat rozličná tradiční jídla a pochoutky cizích kuchyní.

Velmi živo bylo v atriu magistrátu, kde se vždy odehrává program zaměřený především na děti. Výtvarné koutky, skákací hrady, kolotoč i podium, na němž se odehrával program, to vše bylo obsypáno a obloženo dětmi i jejich rodiči. Všichni obdivovali ukázky tradičního vietnamského tyčového tance, umění tanečnic orientálních tanců, mnozí se zapojili do bubenického workshopu a potěšila i pohádka DIVADLA KRABICE.

Nejživější částí jako vždy bylo Lidické náměstí, protkané vůněmi a barvami. Na podiu se střídaly hudební a taneční uskupení s etnicky zaměřenou produkcí. Potěšilo mne především vystoupení vietnamské komunity a Shahab Tolouie tria s tradiční íránskou hudbou.

Na Mírovém náměstí se pak odehrál hlavní hudební program, střídaný v pauzách vydařenými sety Elektro swing Allstars. I letos nabídla Barevná planeta několik výborných kapel různých žánrů. Program gradoval výborným vystoupením punkrockových PIPES AND PINTS (cz/usa) se „skotským“ dudákem. Roztančené a nažhavené publikum pak „dorazila“ světoznámá a stále populárnější elektroswingová veličina MYDY RABACAD (CZ), na jejichž výtečnou show tančilo celé zaplněné Mírové náměstí.

Tagy