weby pro nejsevernější čechy

Kdo s koho na červeném koberci [sezona zahájena]

Kdyby to nebylo tak klišoidní, napsal bych, že ve velmi srdečném a přátelském duchu proběhlo v pátek 14. září slavnostní a oficiální zahájení sedmačtyřicáté divadelní sezóny Činoherního studia v Ústí nad Labem, tentokrát s přízviskem KDO S KOHO.
Celým večerem provázel Petr Panzenberger (je možné vidět jej hostovat ve Zkrocence), který zároveň počastoval první diváky na červeném koberci uvítacím drinkem.
Otvírákem v nové sezóně byla letos v únoru premiérovaná inscenace 451°FAHRENHEITA podle R.Bradburyho v režii mladé dvojice Adam Svozil a Kristýna Kosová.
K velké pohodě celého slavnostního večera přispěla i hostující Tereza VOLÁNKOVÁ. Ta se tentokrát chopila kytary a přihlížejícím nabídla průřez vlastní písničkářskou tvorbou, kterou sama řadí do škatulky „dokumentární folk“.
Uvolněný a příjemný večer měl vlastně jediný malinko smutný moment, když dlouholetý člen velké party ve Varšavské, kulisák, technik, příležitostný herec a příležitostný dramatik (také leadr poslední pravověrné undergroundové kapely LIDOVÍ LÉČITELÉ) František MAREK oznámil oficiální odchod z Činoheráku. Byl jeho nedílnou součástí více jak dvacet let. Loučení to bylo opravdu s fazónou – Franta věnoval Činoheráku vlastnoručně stvořený (svařený) artefakt v podobě „kovadliny“, oficiálního loga ústecké činohry, která po svém odhalení zdobí štít budovy. A celý večer se pak staral za grilem o to, aby nikdo z návštěvníků nezůstal hladový.
Moc děkujeme, Františku !

Jestli do divadla nechodíte, tak to třeba někdy zkuste)

Tagy