weby pro nejsevernější čechy

Ústecký víkendový pelmel

Hned ze dvou vydařených „komunitních“ akcí si mohli v sobotu vybrat Ústečtí, obě navíc zaměřené především na rodiče s dětmi. V Hraničáři „dobíhal“ druhý ročník RODINNÉHO FESTIVALU, ve veřejném prostoru parku T.G.Masaryka další setkání v rámci akce ZAŽÍT STŘEKOV JINAK. Na obou místech bylo připraveno velké množství nejrůznějších aktivit a workshopů pro děti i pestrý kulturní program. Zaslechl jsem i názor, jaká je škoda, že se tyto dvě akce konají souběžně. Já si naopak myslím, že je dobře, že si Ústečané mohou vybírat.

Na střekovské straně města se konala tradiční každoroční vernisáž obrazů ústeckého naivního malíře, výtvarníka a pábitele Luďka JIŘENY. Její součástí bylo i odhalení „nejstarší nalezené fosílie“ . Po Božích mukách na Vysokém Ostrém, usazení menhiru a ztopoření rozcestníku v minulých letech tak opět Luděk rozšířil svým uměním své zásahy do veřejného prostoru. Profil nadmíru zajímavého člověka vám brzy přineseme v chystané sekci o osobnostech Ústí.

Tradiční byl i Den otevřených dveří Základní školy speciální a praktické Pod Parkem na Severní Terase, který proběhl v neděli. I přes poněkud nepříznivé počasí se sešlo dost zájemců, kteří si prohlédli vybavení školy, vyzkoušeli si nejrůznější aktivity, které učitelé běžně chystají pro svoje žáky nebo shlédli zajímavý kulturní program. Mnozí využili také možnost seznámit se se školními terapeutickými zvířaty. Součástí Dne otevřených dveří byly i letos charitativní PRIMA BĚHY.

Tagy