weby pro nejsevernější čechy

Tygři prohospodařili brankový náskok a nechali Spartě dva body [fotky]

Senzační návštěva, hokej nahoru dolů, slibné vedení domácích a vzepětí hostujících sparťanů, kteří nakonec soupeře udolali v prodloužení a zůstávají v čele extraligové tabulky. Prostě plnotučný zážitek.

Takže: vedení 3:0 nestačilo, nestačilo ani vedení 4: 2 protože zápas skončil v normální hrací době 4:4. V prodloužení potom domácí mohli stejně dobře skórovat, ale byli to hosté protože rozhodl ve dvaašedesáté minutě Forman.

Branky a nahrávky: 1. Redenbach (Valský), 12. Lenc (M. Kvapil), 13. Valský (Redenbach, L. Krenželok), 22. M. Kvapil (L. Hudáček, Lenc) – 15. Říčka (Kalina), 18. Tomáš Dvořák (Pech, Říčka), 53. Pech (Kumstát, Forman), 57. Říčka, 62. Forman (T. Pavelka).

Tu jsou názory trenérů (převzaty z webu Bílých Tygrů):

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Vstup do zápasu výborný, dobrá atmosféra, dobrý pohyb, góly z přesilových her… Za stavu 3:0 jsme ještě měli dvě nebo tři tutové šance, které Machovský vychytal, tam se ten zápas možná lámal. Bohužel jsme inkasovali naprosto zbytečný gól na 1:3. Stejně jako při trefě na 4:4 jsme soupeři kotouč prakticky odevzdali, takže Říčka má oba góly z našich asistencí. V prodloužení přišly po naší šanci dvě tyčky hostů a rozhodující gól.“

Jaroslav Nedvěd
HC Sparta Praha
„Vůbec jsme do zápasu nevstoupili dobře. Už jsem to říkal do televize, jako by snad už kluci v hlavě oslavovali sto let republiky. Byli jsme ve velkých problémech. V tu chvíli jde sebevědomí pryč a odskakovaly nám puky. Ale přesto zachovali kluci klid. Věřili jsme, že máme dostatek času. Máme důvěru v tu naši hru a naši sílu. Postupně jsme se vrátili zpátky do zápasu. Trošku nás srazil zas ten čtvrtý gól, ale měli jsme i trošku štěstí, a také díky tlaku do brány se to otočilo k nám. Prodloužení už je vabank.“

Tagy